Toshiba Dynabook B554

    Toshiba Dynabook B554

    • Recenzie
    • Publikované 05.08.2021 11:46:00
    • Upravené 26.08.2021 10:40:25

    Toshiba Dynabook B554

     

    Toshiba patrí medzi renomované značky na trhu. Od deväťdesiatych rokov prináša laptopy s označením Satellite. V priebehu času sa a s vývojom sa ich názov zmenil na Dynabooky. Nezmenili sa však ich prednosti. Vyznačujú sa pevným továrenským vyhotovením a solídnou hardvérovou výbavou. V strednej triede patria dlhé obdobie medzi tie najpredávanejšie. Ich najväčším benefitom je ich spoľahlivosť.

    Model, na ktorý sa bližšie pozrieme, Toshiba Dynabook B554, spĺňa všetky spomínané kritéria. Určený je prioritne na bežnú kancelársku prácu. Určite ním však nepohrdnú ani študenti, ktorým ho môžem vrelo doporučiť. Dizajn je nadčasový a matné farebné prevedenie pôsobí elegantne. Celkovo nemôžem po dizajnovej stránke nič vytknúť.

     

    Rozmerovo patrí medzi štandard. Osadený je 15,6 palcovým displejom s HD rozlíšením. Pomer strán má 16:9. Sledovanie multimediálneho obsahu je na ňom zábavou. Ak ste fanúšikom sledovania videí ako ja, potešia vás verne zobrazované farby. A zároveň je to optimálna veľkosť na prácu a školské úlohy.

     

    Procesor u Toshiba Dynabook B554 zvláda bežné pracovné úlohy hravo. Presnejšie sa jedná o modelový rad Intel Core i3. Obsahuje 4 fyzické jadrá, ktoré pracujú až do maximálnej frekvencie 2,4 GHZ. Grafický výkon zabezpečuje integrovaná grafická karta Intel HD Graphics 4600. Pamäť RAM má slušnú hodnotu 4 GB a pevný disk poskytuje veľké rýchlosti, vďaka použitej SSD technológii. Jeho kapacita je 256 GB. Môžete si naň uložiť všetky vaše dôležité dokumenty. Vďaka jeho rýchlosti je práca s viacerými aplikáciami naraz svižná.

      

    V rámci portov nechýba nič podstatné. Obsahuje až štyri USB porty. Z toho dva podporujú modernú verziu USB 3.0. Ich plusom je vysoká prenosová rýchlosť. Kvalitné sieťové pripojenie zabezpečí sieťový adaptér. Po pripojení sieťového kábla zabezpečuje veľké prenosové rýchlosti. Externý monitor pripojíte rýchlo vďaka VGA portu. Dostupná je aj čítačka pamäťových kariet a nechýba i štandardná webkamera. Hlavná využitie nájde na konferenčné hovory, napríklad ak pracujete z domu.  

     

    Model, ktorý testujem má predinštalovaný systém Windows 10 vo verzii Professional, ako všetky repasované notebooky, ktoré nájdete na www.bigon.sk . Tento operačný systém prešiel medzičasom viacerými inováciami a práca s ním je rýchla a jednoduchá.

     

    Moje odporúčanie:

     

    Toshiba Dynabook B554 je určený na kancelársku prácu. Svoje využitie nájde aj v domácnosti, kde svojím minimalistickým dizajnom vhodne doplní váš domov. Ak však máte doma študenta a chcete preňho spoľahlivého pomocníka, je skvelou voľbou. Vďaka pevnému vyhotoveniu zvládne aj hrubšie zaobchádzanie a to je pri deťoch dôležité. Repasovaný kúsok je dostupný na webe www.bigon.sk. Mnou testovaný kus bol veľmi zachovalý a nemal som absolútne pocit, že testujem repasovaný notebook. V dostupnej cene získate pekné prevedenie a skutočne slušné parametre.