Spojenie elegancie a výkonu. To je HP 14!!

    Spojenie elegancie a výkonu. To je HP 14!!

    • Recenzie
    • Publikované 30.03.2021 17:07:00
    • Upravené 21.05.2021 09:01:21

    HP 14-Dq1043cl

    Do rúk sa mi tentokrát dostal zaujímavý kúsok z dielne HP, na ktorom ma hneď na začiatku testovania zaujali dve veci. Prvou bol prémiový vzhľad notebooku. Vyhotovenie je extra pevné a spoločnosť HP sa v tomto ohľade výrazne posunula. Dobre vyzerajú aj malé rámčeky okolo displeja. Celkovo by som dizajn radil už k prémiovým ultrabookom. Druhou vecou je spustenie počítača. Necelých 10 sekúnd a bol pripravený na prácu. To je naozaj niečo extra.

    To je HP 14-Dq1043cl.

                                                                               HP 14

    Dizajn sa naozaj vydaril, ale to čo sa skrýva vo vnútri je ešte zaujímavejšie.

     

    Srdcom každého počítača je procesor. Tu nájdeme procesor Intel Core i3 desiatej generácie, ktorý hravo prekoná starší procesor s označením i7. Výkonu má dostatok. Dve jadrá spoľahlivo zabezpečujú plynulý chod. Pri náročnejších aplikáciách vie využívať až 4 jadrá o frekvencii až 3,4 GHz. Doplnený je modernou pamäťou RAM o veľkosti 8 GB. A samozrejme nechýba rýchly SSD disk s kapacitou 256 GB. Práve ten zabezpečuje jeho extra rýchly štart, ktorý ma až šokoval. Grafická karta je zdieľaná a zvládne ultra vysoké rozlíšenie.

    HP 14

    U HP 14-Dq1043cl  nesmieme zabudnúť na displej. Má uhlopriečku 14 palcov a obnovovaciu frekvenciu až 60 HZ, čo zabezpečuje plynulý obraz. Pokrýva až 79% prednej časti. Dôležité je, že poskytuje vysoké rozlíšenie. Vaše videá dostanú úplne nový rozmer. Dokonca som vyskúšal spustiť videá v najvyššom 4K rozlíšení a zážitok bol podmanivý. Nechýba lesklé sklo, ktoré prácu s ním ešte spríjemňuje. Zážitok z jeho sledovania by som prirovnal počítačom v úplne inej cenovej kategórii.

     

    Čo mohlo byť lepšie?

    Mierne ma prekvapila hlučnosť ventilátora. Pri vyššej záťaži ho bolo viac počuť.

    Čo všetko sa dá k HP 14-Dq1043cl pripojiť? Určite nechýba extra rýchly USB port vo verzii 3.0 a potešila ma prítomnosť USB C konektora. Pripojiť externý monitor nie je problém, keďže nechýba HDMI výstup. Fotografov poteší hlavne čítačka kariet. Prenos dát zabezpečuje Wi-Fi  technológia. A vďaka prítomnosti Bluetooth technológie hravo pripojíte vaše obľúbené zariadenia.

     

    HP 14

    HP 14

    Pochválil by som výdrž batérie. Zabezpečí energiu na celý deň. Prispieva k tomu úsporná technológia procesora. Zaujímavá je aj rýchlosť nabíjania. Za 45 minút zvládne nabiť batériu až na 50%. Reálne sa viete dostať až na 10 hodín používania, čo je výborná hodnota.

    Bonusom naviac je podsvietená klávesnica. Vyzerá naozaj dobre a uľahčuje prácu vo večerných hodinách.

    Komu by som HP 14-Dq1043cl odporučil?

    Ak hľadáte moderný dizajn, plus počítač, ktorý Vás bude aj reprezentovať, je ideálnou voľbou. Ako sa hovorí, dizajn predáva a tu to určite platí. Strieborné prevedenie pôsobí luxusne. Zároveň nesklame ani rýchlosťou. Práca s ním sa stane pre vás zábavou. Najmodernejšie komponenty, ktoré v ňom nájdeme, nezaváhajú ani pri väčšej záťaži. Poteší plná dvojročná záruka a stav nového notebooku.