Prečo si kúpiť repasovaný počítač?

    Prečo si kúpiť repasovaný počítač?

    • Recenzie
    • Publikované 14.06.2022 20:30:51
    • Upravené 29.06.2022 10:36:26

    Prečo si kúpiť repasovaný počítač?

     

    Stretli ste sa už s pojmom repasovaný počítač? Zisťoval som vo svojom okolí, či moji známi vedia, čo sa za slovným spojením skrýva, a či s takýmto zariadením majú osobnú skúsenosť. Odpovede boli rôzne, ale takmer vždy som tam cítil zaváhanie alebo obavu, že prečo by si mali kúpiť repasovaný notebook, ktorý už pred tým niekto používal. Ja by som vám chcel priblížiť v čom spočívajú značné výhody kúpy repasovaného počítača.

     

    Čo je to repasovaný počítač?

    Veľké spoločnosti po celom svete často menia portfólio počítačov v rámci firiem predčasne. Znamená to v skratke, že majú veľké množstvo výkonných počítačov, ktoré po určitom kratšom období vymenia za novší model. Zvyčajne sú to prémiové zariadenia, ktoré sú plne funkčné a skutočne veľmi zachovalé. Takéto zariadenie nám vie slúžiť ešte dlhé roky. Výkonnostne sú na tom výborne a často sú na nerozoznanie od nového. Pýšia sa tým, že sú vyhotovené z kvalitných materiálov. Zväčša sa jedná o takzvané biznis notebooky. Pre porovnanie, klasický plastový spotrebiteľský notebook má životnosť okolo troch rokov. Biznis notebooky majú ďaleko dlhšiu životnosť a tá sa pohybuje po dobu niekoľkých rokov. Ak si napríklad kúpime dvojročný repasovaný notebook, bude nám dobre slúžiť minimálne ďalších päť rokov.

     

    Spoločnosť BigON takýto počítač získa. Následné ho celý prečistí a inovuje starší hardvér. Napríklad stačí výmena staršieho pevného disku za modernejší a rýchlejší SSD disk. Potom prebieha viacnásobné testovanie, aby sa predišlo chybám. Nanovo sa nainštaluje operačný systém a počítač je pripravený pre nového užívateľa.

     

     

     

    Kúpa repasovaného zariadenia, či už notebooku alebo počítača je naviac ekologická. Firemný prémiový notebook sa nemusí recyklovať a zlikvidovať. Vieme ho ďalej používať bez akýchkoľvek obmedzení dokonca aj s platnou zárukou. Je pripravený na používanie ešte dlhé roky.

     

    Hlavným prínosom pre zákazníka je nízka cena. Za zlomok ceny nového zariadenia si viete zadovážiť skutočne špičkový počítač. Plusom je naviac platná záruka, takže máte o starosť menej. Spoločnosť BigON predáva väčšinu zariadení s predinštalovaným operačným systémom Windows, čo je ďalšia významná úspora.

     

    Nevýhody kúpy repasovaného počítača.

    Najčastejšie to býva menšia výdrž originálnej batérie. Ak však svoje zariadenie plánujeme využívať viac-menej v domácich podmienkach, výdrž batérie nie je žiadnym problémom. Menším problémom môžu byť zahraničné klávesnice. Rieši sa to úpravou tak, že sa pôvodná klávesnica prelepí na slovenské rozloženie.

     

    Keď by som to celé zhrnul

    Kúpa repasovaného počítača nemá značné negatíva. S výrazním šetrením peňazí získate výkonné zariadenia. Niekedy sa môžu objaviť menšie kozmetické chyby, ktoré však nemajú vplyv na správnu funkčnosť. Prémiový ultrabook, ktorý stojí napríklad cez tisíc eur, viete reálne získať kľudne aj za polovicu danej sumy. A kto by nechcel takýto prémiový počítač?

    Široký výber repasovaných zariadení nájdete na webe spoločnosti BigON.