!!POZOR!! Podvodné volanie z "Microsoftu"

    !!POZOR!! Podvodné volanie z "Microsoftu"

    Podvodné volania z „Microsoftu“

     

    V poslednej dobe sa čoraz častejšie stretávame z rôznymi podvodmi pomocou internetu. Treba byť obozretný, aby sme podvodníkom nenaleteli. Ich vynaliezavosť nemá hraníc a vymýšľajú rôzne spôsoby, ako ukradnúť naše bankové údaje.

     

    V súčasnosti vymysleli veľmi sofistikovaný spôsob, ako sa dostať k údajom z platobných kariet. Zamerali sa na užívateľov najrozšírenejšieho operačného systému Microsoft Windows. Používateľov tohto systému sú po svete milióny a tak majú obrovské možnosti. Dajte teda veľký pozor, aby nenachytali aj Vás.

     

    HP 14

    V čom spočíva daný podvod?

    Zavolá vám osoba, ktorá sa vydáva za zamestnanca spoločnosti Microsoft. Komunikujú výhradne angličtinou s indickým prízvukom. Snažia sa vyvolať dojem, že sa o vás starajú. Informujú vás, že váš počítač je napadnutý vírusom a oni vám s tým pomôžu. Vyzvú vás k  nainštalovaniu softvéru za ich prítomnosti, ktorý vás ochráni. Ak by ste súhlasili a daný softvér nainštalovali, ľahko by ukradli všetky vaše osobné údaje.

     

    Aké je najlepšie riešenie?

     

    Keď už dané číslo zodvihnete, najlepšie je nekomunikovať a zložiť. Následné dať dané číslo do blokovania a problém by mal byť vyriešený. Ale je možné, že sa vám budú pokúšať volať z rôznych čísel. V niektorých prípadoch po vašom zodvihnutí hneď zložia. Hovor zväčša začínajú otázkou, či vlastníte počítač so softwarom Windows. Podstatné je neinštalovať žiaden program, ktorý vám daná falošná technická podpora chce nainštalovať. Vďaka danému programu by sa veľmi ľahko dostali k vašim osobným údajom.

     

    K celej problematike sa už vyjadrila aj spoločnosť Microsoft na ich webe. Prikladám aj odkaz pre bližšie informácie.

     

    https://support.microsoft.com/sk-sk/windows/ochrana-pred-falošnou-technickou-podporou-2ebf91bd-f94c-2a8a-e541-f5c800d18435