Panasonic Toughbook CF-LX3

    Panasonic Toughbook CF-LX3

    • Recenzie
    • Publikované 16.02.2022 13:15:10
    • Upravené 21.02.2022 10:43:16

    Panasonic Toughbook CF-LX3

     

    Spoločnosť Panasonic je v sektore výpočtovej techniky menej známa, ale napriek tomu prináša zaujímavé zariadenia. Dnes by som vám chcel priblížiť zaujímavý model Panasonic Toughbook CF-LX3, ktorý má hmotnosť niečo cez jeden kilogram, pri zachovaní extra pevného vyhotovenia. Je to výborný pomocník na cestách kde hravo zastreší výkon stolového počítača. Tento repasovaný model nájdete na webe spoločnosti BigON. V dostupnej cene viete získať šikovný notebook.

     

    Parametrovo je na tom výborne. Začal by som pri procesore. Model Intel Core i5 má dostatočný výkon a zároveň nie je energeticky náročný. Doplnený je operačnou pamäťou RAM o veľkosti 8 GB. Poskytuje svižné reakcie systému. Grafická karta zabezpečuje štandardný výkon. Je to zdieľaná karta Intel HD Graphics. Rýchly štart systému zabezpečuje moderný SSD disk s kapacitou 128 GB. Vďaka nemu je spustenie notebooku bleskurýchle.

    Veľkosť použitého displeja je 14 palcov, ide teda o kompaktnejší prenosný počítač. Dokáže pracovať v rozlíšení 1600x900 bodov čo je vhodné na prácu.

    V rámci portov obsahuje všetky štandardné výstupy. Rýchle USB 3.0 obsahuje dvakrát a ešte naviac starší USB 2.0. Monitor jednoducho pripojíte pomocou VGA portu alebo HDMI portu. Sieťový LAN vstup je taktiež dostupný a slúži na stabilné dátové pripojenie. V rámci ďalšej výbavy by som určite rád spomenul prítomnosť bluetooth a wifi technológie. Nechýba web kamera a čítačka pamäťových kariet.

     

    Pristavil by som sa ešte pri jeho vyhotovení. Je extra pevné, keďže sú na ňom použité kvalitné horčíkové zliatiny. Zároveň je zachovaná nízka hmotnosť, čo je hlavným plusom pri cestovaní. Zvládne aj hrubšie zaobchádzanie. Spevnené sú aj jeho pánty.

    Predáva sa aj s predinštalovaným systémom Windows 10 vo verzii Professional. Daný systém je prehľadný a rýchly. Výhodu je jeho dlhoročná podpora.

     

    Moje odporúčanie

    Ak hľadáte šikovný repasovaný notebook na cestovanie s nízkou hmotnosťou môže byť pre vás ideálnou voľbou. Zároveň nezaostáva v hardvérovej výbave, takže sa pri práci nebudete musieť obmedzovať. Nestratí sa ani v domácnosti, hlavne tam kde sú deti. Znesie toho naozaj veľa a tak aj menší pád nie je prekážkou. A to je hlavne pri deťoch dôležité aby niečo vydržal.

     

    Pri tomto repasovanom notebooku je poskytovaná dvanásťmesačná záruka. Kategória B znamená, že nesie známky používania a môže mať slabšiu výdrž batérie.