Nové auto v základnej výbave alebo staršie v plnej undefined

    Nové auto v základnej výbave alebo staršie v plnej za tú istú cenu? Čo by ste si vybrali vy?

    • Tipy a návody
    • Publikované 08.04.2017 00:00:00
    • Upravené 17.01.2020 12:37:47

    Nové auto reprezentuje nové modely notebookov, ktorých je na trhu nepreberné množstvo.

    Môžete si vyberať a skúmať, či ste sa dobre trafili alebo recenzie na webe boli pravdivé. Nové produkty môžu trpieť „detskými“ chorobami, ktoré zistíte až doma ( napr. prehrievanie ). Dizajnovo sú krásne, o tom netreba diskutovať. Záruku máte 2 roky, ak by niečo prestalo fungovať, tak to môžete dať na reklamáciu.

    Naproti tomu staršie auto kvalitnej značky a s plnou výbavou reprezentujú segment obnovených ( repasovaných )  notebookov.
    V čase, keď prišli na trh, boli Mercedesom na poli s PC technikou, takže aj výbavou boli nie o kroky ale kilometre pred inými modelmi. Navyše tieto modely sú odskúšané rokmi a tisíckami používateľov, takže si ľahšie môžete overiť plusy a mínusy. Nekupujete tak na základe pútavej reklamy ale skúsenosťami reálnych užívateľov.
    Zamyslite sa. Ak by bol produkt zlý, tak by ho výrobca prestal vyrábať. Ak ale prežije roky, tak znamená, že sa jedná o skvelý produkt ( keď sme v segmente áut, tak napríklad Volkswagen Golf sa vyrába už vyše 40 rokov ).
    Niekto môže oponovať, že tieto kúsky sú už riadne „vychodené“ a bez záruky sa to môže kedykoľvek pokaziť. A toto je veľký omyl.
    Technika, ktorú nakupujeme, je požičiavaná veľkým bankám, inštitúciám, korporáciám. Následne sa opravia, vyčistia, preinštalujú a my ich odkúpime.
    Ako keby sme kúpili Mercedesa po generálke motora a prelakovaní karosérie.
    A k tomu pribaľujeme záruku 2 roky.

    Nehovorím, že všetky nové notebooky sú zlé, to určite nie. Takisto veľa starších notebookov nebolo podarených. Ale vieme, ktoré to sú a tie neponúkame :)
    U nás teda nájdete Mercedesy po generálnej oprave a s 2 rokmi zárukou.

    Zámerne nepíšem o cenových porovnaniach, to bude súčasťou ďalšieho blogu.


    Rozhodnutie je na vás. My sme sa už v roku 2006 rozhodli a za ten čas aj desiatky tisíc zákazníkov, ktorí dali šancu „Mercedesom“ a neoľutovali.

    Zdroj obrázku: media.caranddriver.com