Notebook na dovolenku

    Notebook na dovolenku

    • Tipy a návody
    • Publikované 02.06.2017 15:12:34
    • Upravené 09.05.2018 15:37:10

    Prichádza čas dovoleniek a oddychu a ak si nechcete dať „pohov“ od notebooku, tak vám prinášame pár tipov ako je to s notebookom na dovolenkách.
    Rozdelili sme rady do 2 skupín, podľa toho, či už notebook máte alebo sa ho chystáte kúpiť.

    Rady ( aj ) pre tých, ktorí notebook majú

    1. Presvedčte sa, či vám pasuje adaptér do zásuvky v krajine, ktorú plánujete navštíviť. Skutočne sa veľakrát stane, že si to ľudia neuvedomia a adaptér s európskou koncovkou je im v Ázii, Afrike alebo Amerike úplne zbytočný. Ak budete potrebovať, máme na sklade.

    2. Vyčistite si notebook od prachu. Počas leta je chladenie dôležité rovnako pre nás ako aj pre techniku. Ak je váš notebook zaprášený, tak sa dusí a vysoké letné teploty tiež nepridávajú notebooku „na pohode“. Čistenie notebooku robte opatrne alebo ho zverte nám.

    3. Nevystavujte notebook priamemu slnku. Najmä lacnejšie modely notebookov s plastovým telom sú náchylné na extrémne teploty. Prehrievanie znižuje veľmi výrazne životnosť komponentov a tým aj celého stroja

    Rady pre tých, ktorí si plánujú kúpiť notebook na dovolenku a cestovanie

    1. Myslite pri kúpe najmä na to, čomu má notebook slúžiť aj po dovolenke. Stroj vám má slúžiť neustále, preto zvážte jeho ďalšie použitie.

    2. Nekupujte si lacné kúsky s plastovým telom, ktoré trpia v letných sparnách. Odolné rady notebookov nájdete u ThinkPadu, Elitebooku, ProBooku, či Latitude—u. Takmer všetky z nich majú za sebou armádnu certifikáciu odolnosti ( odolnosť voči prachu, piesku, extrémnym teplotám ) a navyše majú celokovové odolné telo.

    3. Odporúčame skôr matný displej pred lesklým, ktorý má nevýhodu v odlesku a tým je pozeranie na displej menej komfortné.

    4. Ostaneme ešte pri displeji. Ak veľa cestujete, tak je určite pohodlnejšie prenášať skôr 12,5“ notebook ako 17,3“. Tá váha je neporovnateľná. V princípe platí, že čím menší notebook, tým menšia hmotnosť. Tu ale narážame zase na problém s malou uhlopriečkou, ktorá nevyhovuje každému. Toto necháme na každého uvážení. Premyslite si pri výbere notebooku, aká je hraničná veľkosť pre transport u vás. My vám s tým ochotne  poradíme.

    Nižšie si pozrite produkty, ktorými na cestách nič nepokazíte