Microsoft Surface Pro 5

    Microsoft Surface Pro 5

    • Recenzie
    • Publikované 26.08.2021 14:03:00
    • Upravené 06.09.2021 16:04:27

    Microsoft Surface Pro 5

     

    Spoločnosť Microsoft dlhé roky pracuje na vývoji počítačového softvéru. Medzi najznámejšie patrí operačný systém Windows alebo kancelársky balík Office. Vyrábajú však aj inovatívne zariadenia v podobe tabletov alebo laptovov. Dostal som možnosť otestovať prémiový kúsok z ich dielne. Microsoft Surface Pro 5. Prekvapil ma vo viacerých aspektoch. Ponúka neštandardné riešenie. Spája funkcie výkonného tabletu a zároveň plnohodnotného notebooku. Poďme sa naňho pozrieť.

    V tele Microsoft Surface Pro 5 sa skrýva výkonný hardvér. Začal by som pri procesore. Dodala ho spoločnosť Intel a ponúka výkonný a zároveň úsporný model Intel CORE I5-7300U. Jeho výkon je viac ako slušný a môžete sa naň spoľahnúť. Nezaváha ani pri náročnejších aplikáciách. Dopĺňa ho moderná 8 GB pamäť RAM. A nesmiem zabudnúť na pevný disk. Ten patrí medzi to najrýchlejšie, o čom svedčí použitá technológia typu M2 SSD. Má dostatočnú kapacitu 256 GB. Všetky vaše dôležité dokumenty uchová spoľahlivo. Grafický výkon zabezpečuje integrovaná grafická karta Intel HD Graphics620. Vďaka týmto parametrom pracuje predinštalovaný operačný systém Windows rýchlo a spoľahlivo. Zvládne všetky vaše obľúbené aplikácie a pritom nezaťažuje systém.

     

    Čo je ale na Microsoft Surface Pro 5 unikátne? Pri jeho výrobe sú použité len prémiové materiály a celkovo pôsobí luxusným dojmom. Výnimočný je jeho displej, ktorý ponúka vysoké rozlíšenie blížiace sa 3K. Práca na ňom je priam zážitkom. Okrem možnosti sledovania, ponúka aj možnosť ovládania, vďaka jeho dotykovej ploche. Grafici určite ocenia možnosť práce s dotykovým perom. Display má rozmery 12,3 palca a rozlíšenie 2736x1824. Jedná sa o prémiový displej a konkurenta budeme hľadať len veľmi ťažko. Na celom displeji sa dá využívať 360 stupňový multidotyk.

    Okrem možnosti využitia ako plnohodnotného tabletu má Microsoft Surface Pro 5 aj druhú variantu. Súčasťou je plnohodnotná klávesnica, ktorá daný tablet do pár sekúnd zmení na notebook. Vnímam to ako praktické riešenie. Všetko je precízne vymyslené. Klávesnicu len priložíte k displeju a je rovno pripravená na prácu. Oceňujem takýto jednoduchý a skvele fungujúci nápad. Displej s pripojenou klávesnicou viete polohovať podľa vašich potrieb. Skvelé riešenie. Tieto inovatívne nápady ma milo prekvapili.

     

    Microsoft nezabudol ani na výdrž batérie. Ponúka dlhé hodiny práce bez potreby napájania. Ideálny spoločník na dlhšie pracovné cesty alebo dovolenku. V rámci výbavy nechýba nič podstatné. Wifi a Bluetooth technológia sú samozrejmosťou. Pekným doplnkom je čítačka pamäťových kariet. Plusom je podsvietenie klávesnice, čo oceníte najmä pri práci vo večerných hodinách.

     

    Moje odporúčanie

     

    Ak hľadáte výkonný pracovný nástroj, Surface Pro 5 je pre vás ako stvorený. Viete ho využiť ako výkonný tablet a zároveň plnohodnotný notebook. Displej ponúka široké možnosti pre grafikov, ktorí sa dlhé hodiny venujú úprave fotografií a videí. Jeho kvalita a vysoké rozlíšenie je ultimátny. Vaše obľúbené filmy si môžete vychutnať v krásnych detailoch.

    Celé zariadenie zanechalo vo mne silný dojem a teším sa do budúcnosti, čím nás ešte Microsoft prekvapí. Ak ste odvážni a máte radi inovácie, určite ho vyskúšajte. Na www.bigon.sk ho môžete nájsť za skvelú cenu. Kúsok, ktorý som testoval, je repasovaný notebook práve z ich výberu.