Microsoft Office

    Microsoft Office

    • Recenzie
    • Publikované 11.01.2022 21:24:21
    • Upravené 15.01.2022 10:13:38

    Microsoft Office

     

    Určite ste už počuli o balíku službách od spoločnosti Microsoft, pod názvom Office. Niekto s ním pracuje denne, niekto občasne. Nachádza svoje využitie či už vo firmách alebo v domácnosti. Obsahuje veľkú skupinu programov, ktoré majú rôzne možnosti využitia. Má dlhoročnú históriu používania a medzičasom prešiel mnohými vylepšeniami. Často ho používajú študenti a patrí medzi základne programy, ktoré je potrebné vašim deťom zaobstarať.

    Na začiatku svojej éry, keď sa začal používať, obsahoval tri základné programy. Word, Excel a PowerPoint. Tieto tri patria medzi tie najpoužívanejšie a určite ste sa už aj vy s nimi stretli.

     

     

    Microsoft WORD patrí medzi tie najznámejšie. Používa sa na tvorbu textu a ponúka široké možnosti editovania. Dostupný je pre platformu Windows, ale aj Mac OS. Dokonca môžete v dnešnej dobe využívať aj verziu pre telefóny. Viete v ňom tvoriť texty a následne ich upravovať. Ponúka veľkú škálu možností a objaviť všetky je náročné. Ja ho používam roky a vnímam ho ako praktický nástroj na prácu.

     

    Microsoft EXCEL je tiež dobre známy. Slúži na tvorbu tabuliek a má široké možnosti využitia. Z vytvorených tabuliek sa dajú vytvárať rôzne grafy a výpočty. Časté využitie nachádza hlavne vo firemnom sektore na všetky druhy reportovania. Hravo zvláda všetky aritmetické operácie a mnoho iných úloh. V štrnástich kategóriách obsahuje až neuveriteľných 484 funkcií. Skutočne neexistuje niečo, čo by vám Excel nevypočítal .

     

    Microsoft POWERPOINT je šikovný nástroj na tvorbu prezentácií. Viete v ňom tvoriť pútavé prezentácie s obrovskými možnosťami efektov a vylepšení. Kreativite sa medze nekladú a tento program je toho ukážkou. Všetky jeho nástroje na tvorbu sú prehľadne rozložené a tak práca v ňom je jednoduchá a intuitívna.

     

    Microsoft OUTLOOK je taktiež súčasťou balíka Office. Jedná sa o emailového klienta. Uľahčuje prácu s emailovými správami. Šikovnou súčasťou je kalendár, ktorý uľahčí organizáciu vášho pracovného času. Takto nikdy na nič nezabudnete. Denne ho používam a je to v skutku praktická pomôcka.

     

    Aplikácia Microsoft TEAMS sa zviditeľnila hlavne v súčasnosti. Veľa ľudí pracuje z domu a daný nastoj slúži na komunikáciu s kolegami v rámci firmy. Výhodou sú skupinové možnosti četovania  alebo video hovory. Celkovo ponúka široké možnosti na komunikáciu a tímovú prácu.

     

    Microsoft OneDrive je online úložisko, kde si môžete bezpečne uložiť vaše dôležité dokumenty. Skvelý nástroj na zálohovanie vašich dát. Uchováva ich bezpečne na sieťovom úložisku. Vy tak máte istotu, že o vaše dáta neprídete.

     

    Ďalšie aplikácie ktoré balíky Office obsahujú sú Publisher, Acess, Exchange, SharePoint.

     

    Celkovo sú v ponuke viaceré balíky služieb, ktoré si môžete zakúpiť. Od základného v podobe Basic Balíka až po Bussines Premium. Šikovnou voľbou je Microsoft 365, ktorý obsahuje všetko to, čo sa najčastejšie používa. Pri kúpe je na výber doživotná licencia. Druhou variantou sú mesačné alebo ročné platby za daný balík služieb. Výber je naozaj široký. Viete si vybrať vhodný balík presne podľa vašich potrieb.

     

    Spoločnosť BigON má v ponuke taktiež balík Office a to v rôznych variantách. Bližšie informácie nájdete tu.