MacBook Pro 2016

    MacBook Pro 2016

    • Recenzie
    • Publikované 07.06.2022 21:41:01
    • Upravené 17.07.2022 22:16:09

    MacBook Pro 2016

     

    Prémiový notebook od spoločnosti Apple? Takúto zaujímavú možnosť si pre vás pripravila spoločnosť BigON. Jedná sa o repasovaný model. V dostupnej cene získate štýlový notebook s výkonným hardvérom. Pridanou hodnotou je dlhodobá softvérová podpora, čo je hlavným benefitom spoločnosti Apple.

    Hardvérová výbava je zaujímavá a bližšie si ju priblížime.

    Srdcom tohto notebooku je procesor z dielne Intel, pod označením Intel Core i5. Jeho maximálna frekvencia je až do hodnoty 3,6 GHZ. Výkonu má na rozdávanie. Dopĺňa ho operačná pamäť RAM s kapacitou 8 GB a technológiou DDR3. Celkovo je notebook svižný a nehrozia spomalenia systému. Dátová úložisko ma kapacitu 256 GB, čo je dostatočná hodnota. Jedná sa o rýchly SSD disk. Grafický výkon zabezpečuje grafická karta Intel Iris Plus 640.

     

    Veľkosť displeja je 13,3 palca a zaradil by som ho medzi tie kompaktnejšie. Je to špičkový displej s technológiou Retina a poskytuje extra jemné rozlíšenie 2560 x 1600 pixelov. Jeho kvality ocenia najmä ľudia, ktorý často pracujú s grafickými aplikáciami. Má nádherné farby a verné zobrazovanie. Po práci sa môže hodiť aj na oddych a vaše obľúbené filmy si na ňom vychutnáte naplno. Multimediálny zážitok ešte zvýrazňujú kvalitné stereo reproduktory.

     

    Klávesnica obsahuje praktické podsvietenie, vďaka ktorému je práca vo večerných hodinách pohodlná. Obsahuje aj senzor osvetlenia, ktorý vyhodnocuje okolité prostredie. Práca na nej je pohodlná i keď je mierne hlučnejšia.

     

    Výbava portov je skromnejšia. Obsahuje štyri rýchle porty typu USB-C. Chýbajúce porty ako HDMI alebo klasický USB port je možné rozšíriť pomocou externého hubu.

     

    Operačný systém je macOS v jeho aktuálnej verzii Monterey. Hlavným plusom pri kúpe tohto repasovaného Macbooku je dlhoročná softvérová podpora. Jeho kúpou získate pravidelné aktualizácie systému bez dodatočných poplatkov. Je to praktické riešenie , ktoré nezaťaží vašu peňaženku.

     

    Komu by sa mohol tento macbook hodiť?

     

    Produkty od spoločnosti Apple sú prémiové a ani tento notebook nie je výnimkou. Ak chcete aby vás váš osobný počítač reprezentoval je to správna voľba. Dizajn je do detailu prepracovaný a je tvorený z jedného kusu hliníka. Jeho kompaktné rozmery sú ideálne na cestovanie a tak isto nezaostáva ani výkonnostne. V dostupnej cene získate špičkové zariadenie.