Lenovo Winbook 100e

    Lenovo Winbook 100e

    • Recenzie
    • Publikované 30.03.2021 15:31:00
    • Upravené 21.05.2021 09:00:55

    Lenovo Winbook 100e

     

    Dnes by som Vám chcel predstaviť notebook pre študentov. Ak nejakého doma máte a hľadáte pre neho vhodné zariadenie, Lenovo Winbook 100e môže byť ideálnou voľbou. Jeho veľkou výhodou je malá veľkosť. A sympatická je aj jeho váha. Neprekračuje 1,22 kg.

                                              iPhone 6s

    Poďme sa bližšie pozrieť, čo nám Lenovo Winbook 100e ponúka.

    Jeho uhlopriečka má 11,6 palca a radil by som ho medzi kompaktnejšie zariadenia. Vo vašej taške nezaberie skoro žiadne miesto. Displej ponúka HD rozlíšenie a farby sú verné. Ideálne na sledovanie videí na Youtube. Displej obsahuje antireflexnú úpravu, čo v praxi chráni váš zrak. Dlhšia práca nie je prekážkou.

    Zaujímavá je jeho konštrukcia. Tá zvláda aj hrubšie zaobchádzanie, čo je hlavne u detí bežné. Prešiel špeciálnym testom na odolnosť. Prach, nečistoty, alebo vibrácie ho neprekvapia. Celkovo vnímam jeho vyhotovenie ako pevné. Tvorený je z pevného plastu, ktorý je osadený kvalitne. Nevšedná je predná web kamera. Je flexibilná. Napríklad pri prezentovaní sa dá jednoducho otočiť až o 180 stupňov. Zaujímavé riešenie, ktoré ma milo prekvapilo. Klávesnica je pohodlná aj na dlhšiu prácu. Výhodu je jej vyššia odolnosť a zvládne aj menšie obliatie tekutinou.

    iPhone 6s

     

    Pozrime sa bližšie na výkon. Ten zabezpečuje štvorjadrový procesor od spoločnosti Intel. Hravo zvláda bežnú kancelársku prácu. Milo ma prekvapila rýchlosť SSD disku. Má veľkosť 64 GB a funguje spoľahlivo. Do pár sekúnd bol počítač zapnutý a pripravený na prácu. Grafická karta Intel HD zvláda HD rozlíšenie a pre prácu napríklad s balíkom Office je ideálna. Rýchlosť systému zabezpečuje rýchla operačná pamäť RAM o veľkosti štyroch gigabajtov. Batériu a jej výdrž by som radil medzi to lepšie. Dokáže zabezpečiť energiu na celý pracovný deň.

    Ako je to s portami a aké vaše zariadenia si k Lenovo Winbook 100e dokážete pripojiť?

    Samozrejmosťou sú USB porty. Nájdeme tu až tri. Jeden je vo verzii 3.0, čo zabezpečuje  rýchly dátový prenos. Nechýba moderný HDMI výstup, ktorý slúži na pripojenie monitora, poprípade projektora. Porty dopĺňa praktická čítačka pamäťových kariet a audio výstup. Toto riešenie je praktické a v podstate nič v rámci portov nechýba. Bezdrôtové Wi-Fi pripojenie samozrejme nechýba.

    iPhone 6s

    Operačný systém Windows 10 Education je jeho súčasťou. Odpadajú tým starosti s nákupom systému. Kde v danej cenovej hladine to nie je štandardom.

    Záruka je v dĺžke 12 mesiacov a tak vás neprekvapia nepredvídateľné problémy. Členovia BigON tímu Vám vždy radi poradia.

    Komu Lenovo Winbook 100e odporúčam.

    Ideálnou voľbou je určite pre študentov. Hlavnou jeho prednosťou je pevné vyhotovenie a zaujímavé umiestenie web kamery. Ak však hľadáte pomocníka do kancelárie, nesklame.

    Výborná je výdrž na jedno nabitie a tak Vás na cestách neprekvapí vybitá batéria. Reálne sa pohybuje na úrovni ôsmych hodín, čo je výborné. Kombinácia energeticky úsporného procesoru a danej batérie Vás určite milo prekvapí. Jej výdrž je nadštandardná.