Lenovo ThinkPad X270

    Lenovo ThinkPad X270

    • Recenzie
    • Publikované 01.05.2022 21:59:38
    • Upravené 30.05.2022 13:20:03

    Lenovo ThinkPad X270

     

    Hodil by sa vám kompaktný repasovaný notebook a nechcete sa obmedzovať výkonom? Ideálnou voľbou môže byť pre vás tento zaujímavý repasovaný notebook z dielne Lenova. Séria ThinkPad sa dlhé roky vyznačuje pevným vyhotovením a výkonným hardvérom. A ani tento model nie je výnimkou. V kompaktnom a extra pevnom tele toho skrýva veľa a v nasledujúcich riadkoch si ho bližšie predstavíme. V dostupnej cene viete získať kvalitný notebook.

     

    Poďme sa bližšie pozrieť na jeho parametre.

    Základom každého výkonného ultrabooku je procesor. Nachádza sa tu rýchly model Intel Core i5-7300U. Jeho pracovná frekvencia je až 2,6 GHZ. Dopĺňa ho operačná pamäť RAM s kapacitou 8 GB tipu DDR4. Obsahuje jeden slot na pamäť takže ďalšie nie je možné pridať. Na uloženie vašich dôležitých súborov dobre poslúži rýchly SSD disk. Ponúka vysoké prenosové rýchlosti a má kapacitu 256 GB. Grafický výkon zabezpečuje zdieľaná grafická karta Intel HD Graphics 520. Tá hravo zvláda všetky bežné programy, ktoré sa denne používajú.

     

     

    Displej má uhlopriečku 12,5 palca a je ideálnou voľbou na cestovanie. Ponúka jemné FullHD rozlíšenie. Sledovanie multimediálneho obsahu je na ňom výborné. Taktiež ponúka verné zobrazovanie farieb a dobre sa na ňom pracuje aj na priamom slnku.

     

    Zaujala ma možnosť rozšírenia batérie, ktorá sa hodí pri práci, kde nie je možnosť dobíjanie notebooku. Obsahuje štandardnú vstavanú batériu a naviac je možné pripojiť druhú batériu s vyššou kapacitou. Dokopy tak získate kapacitu na dlhé hodiny aktívneho používania.

     

     

    Pri modelovej rade ThinkPadov je výbava portov bohatá. Moderné a rýchle USB 3.0 sú dostupné dvakrát. Externý monitor sa ľahko pripojí vďaka dostupnosti HDMI. Stabilné dátové pripojenie zabezpečuje LAN konektor. Nechýba technológia Bluetooth na prenos menšieho objemu dát a taktiež je dostupné Wi-Fi. Pre video hovory dobre poslúži praktická web kamera s HD rozlíšením. Praktickým doplnkom je čítačka pamäťových kariet.

     

    Komu by som tento zaujímavý notebook odporučil?

     

    Jeho hlavnou výhodou sú kompaktné rozmery a dostatočný výkon. Ak ste častejšie na cestách a hľadáte kompaktnejšie zariadenie je to ideálna voľba. Poteší možnosť rozšírenia batérie čím sa extra zvýši jeho výdrž na jedno nabitie. Prioritou pri tejto rade ultrabookov je pevné vyhotovenie, zvládne teda aj problémové situácie ako je napríklad obliatie. Tento repasovaný model je pre vás dostupný na webe spoločnosti BigON.