Lenovo ThinkPad X250 TOUCH 

    Lenovo ThinkPad X250 TOUCH 

    • Recenzie
    • Publikované 14.07.2021 13:20:00
    • Upravené 26.07.2021 16:58:59

    Lenovo ThinkPad X250 TOUCH 

     

    Značku Lenovo Vám snáď ani nemusíme predstavovať. Rada ThinkPad patrí medzi legendy a Lenovo ThinkPad X250 TOUCH nie je výnimkou. V malom, ale odolnom tele toho skrýva veľa a aj ten najnáročnejší užívateľ si príde na svoje. Extra výhodou je práve jeho zvýšená odolnosť a príjemným bonusom je dotykový displej. Poďme si ho predstaviť bližšie. 

     

    Veľkým plusom  Lenovo ThinkPad X250 TOUCH je jeho vyhotovenie. Pevná konštrukcia znesie aj hrubšie zaobchádzanie. Odolnosť tohto notebooku patrí medzi špičku. Je vyhodnocovaná, ako je u tejto značky zvykom, na základe armádnych testov. Spĺňa tie najprísnejšie kritéria. Testuje sa odolnosť voči tlaku, vysokej teplote, vibráciám, slnečnému žiareniu, prachu a soli. Celkovo sa vyhodnocuje až 11 parametrov. Ak hľadáte odolný počítač, určite v tomto smere nesklame. 

     

    HP 14

    V odolnosti rozhodne nezaostáva ani klávesnica. Zvládne aj obliatie vodou a jej ergonómia je skvelá. Patrí dlhodobo medzi tie najpohodlnejšie, čo nájdete na trhu. Dlhšie pracovné úlohy už nebudú pre Vás tak únavné. Pekným dizajnovým doplnkom je jej podsvietenie. Červený trackpad v strede klávesnice je charakteristickým znakom notebookov značky Lenovo ThinkPad. Vnímam to ako praktické riešenie.  

     

    X250 TOUCH má, ako samotný názov napovedá, 12,5 palcový dotykový displej, ktorý ponúka FULL HD rozlíšenie. Práca s ním je jednoduchá a stáva sa zábavou. Videá si užijete vo vysokom rozlíšení a neunikne vám žiadny detail. Vzhľadom k tejto dobe, keď veľa z nás pracuje z domu, poteší aj kvalitná web kamera. Vďaka malým rozmerom sa tento šikovný notebook zmestí do každej tašky. Pri váhe 1,5 kg ani nebude vedieť, že ho máte zo sebou. Ak hľadáte teda menší odolný notebook so špičkovým displejom, tento model je pre vás ideálnou voľbou.

    HP 14

    Čo ukrýva vo svojich útrobách?

    Procesor zabezpečila spoločnosť Intel. Presnejšie sa jedná o model Intel Core i5 s frekvenciou 2,3 GHZ. Operačná pamäť má dostatočnú hodnotu 8 GB. Nechýba extra rýchly SSD disk s kapacitou 256 GB. Spustenie je vďaka nemu rýchle a do pár sekúnd je pripravený na prácu alebo zábavu. Grafická karta je zdieľaná a má označenie Intel HD Graphics 5500. Medzi zdieľanými grafickými kartami patrí medzi tie výkonnejšie. Pochváliť sa môže extra veľkou výdržou batérie. Zvládne až neskutočných 2O hodín. To je pri práci v teréne bez možnosti sieťového pripojenia výborná hodnota.

    V rámci portov nechýba nič podstatné. Rýchly USB port vo verzii 3.0 sa tu nachádza hneď dvakrát. Nájdeme tu aj VGA a Minidisplay porty. Pripojenie do siete pomocou kábla je taktiež dostupné. Technológia Bluetooth a WiFi sú v kategórii profi notebookov už samozrejmosťou. Poteší zabudovaná čítačka pamäťových kariet, čo určite ocenia napríklad fotografovia. Pri práci v exteriéri a potrebe dátového pripojenia je dostupný port na SIM kartu.

    Výhodou obnoveného notebooku Lenovo ThinkPad X250 TOUCH, ktorý momentálne nájdete na www.bigon.sk, je nielen dostupná cena ale aj preinštalovaný Windows 10 vo verzii Professional. Veľkým benefitom je aj trojročná záruka, ktorá nebýva štandardom, ani pri nových zariadeniach. I repasované notebooky si zachovávajú svoju kvalitu a špičkové parametre. Neváhajte sa na nich pozrieť aj vy.