Lenovo ThinkPad T450s

    Lenovo ThinkPad T450s

    • Recenzie
    • Publikované 07.04.2022 22:17:58
    • Upravené 09.05.2022 13:44:52

    Lenovo ThinkPad T450s

     

    Sériu notebookov od spoločnosti Lenovo pod označením ThinkPad, môžeme zaradiť medzi legendárnu. Medzi užívateľmi sú veľmi obľúbené pre ich pevné vyhotovenie a výkonný hardvér. Rokmi prešli rôznymi vylepšeniami. Ich poznávací znak ostáva ale ten istý, čierne matné a pevné vyhotovenie a k tomu svietiace logo ThinkPad. Spoločnosť BigON má širokú ponuku týchto zaujímavých notebookov a dnes by som vám chcel priblížiť repasovaný model T450sktorý vyniká špičkovým dotykovým displejom a slušným výkonom.

     

     

     

    Čo sa týka výkonu je na tom výborne. Začal by som pri procesore, ktorý dodala spoločnosť Intel pod označením Intel Core i5-5200U. Jeho výkon je výborný a nezaváha ani pri väčšom zaťažení. Sekunduje mu operačná pamäť RAM o veľkosti 8 GB typu DDR3. Zabezpečuje svižný chod celého notebooku. Dôležitou súčasťou každého prenosného počítača je pevný disk.  Ten patrí medzi tie najrýchlejšie, je to konkrétne SSD disk s kapacitou 256 GB. Vďaka jeho rýchlosti zápisu a čítania dát je notebook extra rýchly. Do pár sekúnd po zapnutí je pripravený na používanie.

     

    Zastavil by som sa pri displeji ktorý je hlavným lákadlom tohto modelu. Má veľkosť 14 palcov a tým pádom by som ho zaradil medzi tie kompaktnejšie. Výborná voľba, ak veľa cestujete a potrebuje mať svoj notebook často zo sebou. Pracuje až vo full HD rozlíšení. Všetko na ňom je dokonale ostré a ponúka žiarivé farby. Naviac je dotykový, čo vnímam ako praktické riešenie. Mňa očaril už po pár minútach jeho testovania.

     

     

     

    Štandardom pri sérii ThinkPad je plnohodnotná výbava portov. Bluetooth a Wi-Fi technológia sú samozrejmosťou. Moderný USB 3.0 port je dostupný trikrát. Externý monitor hravo pripojíte pomocou VGA alebo DisplayPortu. Poteší aj čítačka pamäťových kariet, ktorá sa už postupne vytráca z novších modelov. Prácu vo večerných hodinách vylepšuje posvietená klávesnica, ktorá je aj pekným dizajnovým doplnkom. O vašu bezpečnosť je dokonale postarané, keďže obsahuje aj čítačku odtlačkov prstov.

     

    Operačný systém je tu predinštalovaný Windows 10 vo verzii Profesional.

     

    Komu by som ho odporučil?

     

    Ak hľadáte výkonný notebook kompaktnejších rozmerov je pre vás ideálnou voľbou. Séria ThinkPad sa vyznačuje vysokou odolnosťou a tak aj na cestách bude váš notebook v bezpečí. Lákadlom je špičkový displej na ktorom je radosť pracovať. A to všetko v dostupnej cene s platnou zárukou. Aj takto môže vyzerať špičkový repasovaný notebook. Ak by ste ho chceli vidieť naživo kedykoľvek sa zastavte na predajni BigONkde vám ochotný personál vždy rád poradí.