Lenovo ThinkCentre M92P Desktop + ASUS GTX1650 4GB

    Lenovo ThinkCentre M92P Desktop + ASUS GTX1650 4GB

    • Recenzie
    • Publikované 06.04.2022 21:58:57
    • Upravené 19.04.2022 13:37:25

    Lenovo ThinkCentre M92P Desktop + ASUS GTX1650 4 GB

     

    Zvažujete kúpu herného počítača, ale ceny sa vám zdajú vysoké. Spoločnosť BigON pre vás poskladala herný počítač v dostupnej cene s výkonnou grafickou kartou od spoločnosti Nvidia. Za zlomok ceny herných mašín tak viete získať výkonný repasovaný počítač.

     

    Bližšie si predstavíme akú obsahuje hardvérovú výbavu a aké hry hravo zvládne.

     

    Procesor do tejto zostavy dodala spoločnosť Intel. Presnejšie je to model Intel Core i5, ktorý aj v dnešnej dobe zabezpečuje dostatočný výkon na každodennú prácu. Dopĺňa ho dostatočná pamäť RAM s hodnotou 8 GB DDR3. Vďaka nej nepocítite zaváhania systému ani pri vyššom zaťažení. Pevné disky sú tu osadené hneď dva. Na systém Windows je tu pripravený rýchly SSD disk s kapacitou 240 GB, vďaka ktorému sú reakcie systému znamenité. Aby však priestor na uloženie vašich dát bol dostatočný, druhým diskom je klasicky 2,5 palcový pevný disk s kapacitou 500 GB. Naň si môžete uložiť všetky vaše väčšie súbory. Celá zostava je zložená precízne a obsahuje dostatočný priestor na prípadne rozšírenie komponentov do budúcna.

     

    Pýchou tohto zariadenia je nanovo nainštalovaná grafická karta od spoločnosti Nvidia. Jedná sa o výkonnú grafickú kartu pod označením Nvidia GeForce GTX 1650 s vlastnou pamäťou až 4GB. Hravo zvládne herné tituly ako Fortnite alebo celosvetovo obľúbené GTA 5. Ja som na nej otestoval moje obľúbené hry Far Cry 5 a Shadow of Tomb Raider. Výkonu ma na rozdávanie a vy si tak svoje obľúbené hry užijete naplno.

     

    Výbava portov je komplexná. USB port tu nájdeme osadený hneď osemkrát, z toho štyrikrát starší USB 2.0 a ďalšie štyri modernejšie USB 3.0. Externý monitor hravo pripojíte pomocou VGA výstupu. Nechýba ani DisplayPort a to hneď dvakrát. Vďaka tomu dokážete súčasne pripojiť až dva monitory. Rýchle sieťové pripojenie zabezpečuje LAN výstup. Na prednej strane sa ešte nachádzajú doplnkové porty, ktoré máte hneď po ruke. Konkrétne je to vstup na slúchadlá a mikrofón a dva USB porty. Zaujímavosťou je prítomnosť DVD mechaniky.

     

    Komu by ste tento výkonný počítač odporučil?

    Ak hľadáte spoľahlivý stolový počítač na prácu a zároveň sa radi zahráte môže byť pre vás ideálnou voľbou. Plusom je že vašu peňaženku zaťaží len minimálne. To je hlavná výhoda repasovaného počítača. Sledujte web spoločnosti BigON, neustále pripravujú rozne zvýhodnenia, kde môže byť kúpa počítača ešte výhodnejšia.