Lenovo ThinkStation P510

    Lenovo ThinkStation P510

    • Recenzie
    • Publikované 14.01.2022 21:22:31
    • Upravené 21.01.2022 10:35:15

    Lenovo ThinkStation P510

     

    Ak hľadáte nekompromisný výkon tak mám pre vás tip na zaujímavý stolový počítač od spoločnosti Lenovo. Presnejšie je to pracovná stanica ThinkStation P510. Zaujme už na prvý pohľad svojím pevným vyhotovením. Matná čierna pôsobí štýlovo a bude vynikať v každej firme alebo domácnosti. Hravo zvládne tie najnáročnejšie pracovné úlohy a ostane dostatok výkonu aj na zábavu. Poteší extra veľká výbava portov. Poďme sa si ho teda detailnejšie predstaviť.

     

     

    Aká by to bola pracovná stanica bez extrémne výkonného procesora. Ten nezaváha ani pri tej najväčšej záťaži. Dodala ho spoločnosť Intel a jeho označenie je Intel Xeon. Dokáže pracovať na maximálnej frekvencii až 3,4 GHZ. Jednoducho poskytuje špičkový výkon.

    Pamäť RAM má obrovskú kapacitu 64 GB. Zabezpečuje plynulé reakcie systému a nezaváha ani pri extrémne náročných aplikáciách.

    Pevné disky má osadené hneď dva. Jedná sa o moderné SSD disky ktoré sa vyznačujú vysokými prenosovými rýchlosťami. Kopírovanie vašich dát bude bleskurýchle. Výhodou je veľký počet voľných slotov na pripojenie ďalších pevných diskov. Všetky tieto voľné sloty sú prehľadne zoradené v danej veži tejto pracovnej stanice.

     

    Grafický výkon zabezpečuje samostatná grafická karta od spoločnosti nVidia. Je to model Quadro K5000 a má vlastnú pamäť 4 GB. Ak si budete chcieť po práci oddýchnuť pri vašej obľúbenej hre, zabezpečí dostatočný grafický výkon.

    Čo je ale na tejto pracovnej stanici unikátne? V prvom rade by som chcel spomenúť zaujímavý systém chladenia celej zostavy. Nainštalované sú až tri ventilátory, ktoré akoby v troch zónach nad sebou zabezpečujú chladenie celej zostavy. Ďalšou veľkou výhodou je rozloženie komponentov. Kedykoľvek je ich možné meniť a vylepšovať. Dostupné sú viaceré sloty na pevné disky. Nedostatok grafického výkonu? Do pár sekúnd sú dostupné dva grafické sloty a môžete grafické karty vymeniť. Všetko je precízne uložené v danej PC zostave.

     

     

    Výbava portov je extra bohatá. Pripojenie externých zariadení je tým pádom dostupné a zároveň jednoduché. Moderný a rýchly USB port vo verzii 3.0 tu nájdeme hneď osem krát. Okrem tejto verzie tu nájdeme aj starší port 2.0 a to až štyrikrát. Pripojenie externých monitorov zabezpečujú dva DVI a dva DisplayPorty. LAN výstup zabezpečuje rýchle pripojenie do siete. V rámci výbavy nechýba DVD-RW mechanika, čo už nie je v dnešnej dobe štandardom. Pekným bonusom je čítačka pamäťových kariet a Audio vstupy na slúchadla a externý mikrofón.

    Súčasťou tejto zostavy je predinštalovaný systém Windows 10 vo verzii Professional. Výhodou je taktiež plnohodnotná záruka v dĺžke 24 mesiacov.

    Komu by som túto výkonnú zostavu odporučil?

    Siahnu po nej náročný užívatelia keďže ponúka dostatočný výkon aj na tie najnáročnejšie aplikácie. Tvorcovia grafiky vždy potrebujú vysoký výkon a táto zostava ho poskytuje. Po práci si môžete zasa oddýchnuť pri vašej obľúbenej hre, čo je praktické. Všetko podstatné máte v jednej pracovnej stanici. Veľkým benefitom je možnosť zostavu kedykoľvek vylepšiť, keďže má dostatočný počet voľných slotov.