HP ZBook X2 G4

    HP ZBook X2 G4

    • Recenzie
    • Publikované 31.03.2022 14:15:30
    • Upravené 07.04.2022 13:34:09

    HP ZBook X2 G4

     

    Spoločnosť HP dokázala vytvoriť zaujímavý ultrabook a zároveň tablet v jednom. Celé zariadenie je vytvorené z extra pevných materiálov. Klávesnica ma hrúbku len pár milimetrov. Pôsobí to veľmi štýlovo a ak hľadáte výnimočný notebook, určite nesklame. V úzkom tele sa skrýva dostatočný výkon na všetky programy ktoré denne používate. Výkonu ma jednoducho na rozdávanie a uspokojí aj najnáročnejších používateľov. Stlačením jedného tlačidla viete ihneď oddeliť displej od klávesnice a máte z neho plnohodnotný tablet. Je to praktické riešenie do firmy na prácu v teréne ale i do modernej domácnosti.

     

    Bližšie si predstavíme hardvérovú výbavu, ktorá je viac než zaujímavá.

    Jadrom každého notebooku je procesor. Ten ktorý je tu použitý, je extra výkonný a nesie označenie Intel Core i7-7600U. Dopĺňa ho operačná pamäť RAM so slušnou hodnotou až 16 GB. Táto kombinácia hardvéru zvládne hravo aj tie náročnejšie aplikácie. Grafický výkon zabezpečuje samostatná grafická karta od spoločnosti Nvidia. Konkrétne sa jedná o model  Nvidia Quadro M620 s vlastnou pamäťou až 2GB. Svižné reakcie systému a aj jeho štart zabezpečuje rýchly SSD disk s dostatočnou kapacitou 512 GB. Všetky vaše dáta si viete naň pohodlne uložiť.

     

    Displej má uhlopriečku 14 palcov a podporuje naviac dotykovú funkciu. Hlavným lákadlom je jeho ULTRA vysoké rozlíšenie. Tento displej dokáže obraz zobrazovať v úctyhodnom 4K rozlíšení. Ideálna voľba pre grafikov, napríklad aj tých ktorý častejšie pracujú mimo kancelárie. Aj takéto špičkové repasované zariadenia ponúka spoločnosť BigON na svojom webe.

     

    Výbava portov je komplexná a nič podstatné nechýba.

    Moderný a rýchly USB-C port je tu nainštalovaný dvakrát. Klasický USB port je tu vo verzii 3.0. Externý monitor ľahko pripojíte vďaka dostupnému HDMI portu. Čítačka pamäťových kariet je plusom. Všetky tieto spomínané porty nájdeme na jeho pravej strane. Ľavá strana obsahuje tlačidlo zapnutia a nastavovanie jasu displeja.

     

    Komu by sa mohol tento zaujímavý repasovaný notebook hodiť?

    Ak máte radi netradičné riešenia a nechcete robiť kompromisy medzi notebook a tabletom je to pre vás to ideálne riešenie. Výkonnostne je na tom výborne a nezaváha ani pri väčšom zaťažení. Extra pevné vyhotovenie zvládne aj hrubšie zaobchádzanie a je teda ideálny aj na prácu x exteriéri. Kompaktné rozmery ho predurčujú na výborného spoločníka na cestách. Kedže sa jedná o repasovaný model, poteší jeho výhodná cena a platná záruka.