HP ZBook 15 G2 | TVRDÝ NA PRÁCU

    HP ZBook 15 G2 | TVRDÝ NA PRÁCU

    • Recenzie
    • Publikované 02.06.2020 23:49:00
    • Upravené 21.05.2021 09:02:20

    HP ZBook 15 G2 | TVRDÝ NA PRÁCU

    Toto nie je notebook len tak, na nejaké hrajkanie. Toto je stoj na tvrdú každodennú prácu, nech ste kdekoľvek. Možno by ste to práve o tomto notebooku nikdy nepovedali, pretože jeho dizajn tak vôbec nepôsobí. Práve naopak, je veľmi elegantný a jednoduchý. Ale pod šasi sa skrýva mohutná sila.
    Aj keď tento Zbook nie je práve to, čo by ste chceli nosiť každý deň na pleci (prenosnosť nie je jeho silná stránka), keď už sa rozhodnete ho premiestniť, tak sa nemusíte báť, že sa mu niečo stane. Čo je na ňom ale zaujímavé, je jeho flexibilita.


     Logo na spodnej strane klávesnice

    Výkon

    HP Omen 15-dc1003ne

     

    Či už pre edit FHD RAW, pri ktorom som nevidel ani jeden zásek videa, alebo hranie náročných hier, Zbook sa nezastavil pred ničím. A to práve vďaka procesoru Intel Core i7-4810MQ a grafickej karte NVIDIA Quadro K2100M s doprovodom 16 GB RAM, 256 GB SSD. Čakali by ste viac miesta? Žiadny problém! Pod krytom je dostatok voľného miesta pre druhý disk (Moje odporučanie). A keďže SSD disk už je vo vnútri, tak nemusíme nič riešiť a ani na nič čakať. Od zapnutia až po spustenie Adobe Photoshop uplynie iba niečo vyše 1 minúty. Počet snímkov za sekundu, ktoré tento stroj dokáže vygenerovať, je úctyhodný:


     

    Logo BigON zaručujúce kvalitu

    1366x768, VSYNC OFF Priemer
    CS: GO (2012) 150FPS
    GTA V (2013) 60FPS
    PayDay 2 (2013) 70FPS
    Minecraft (2009) 90FPS
    Slime Rancher (2016) 60FPS
    VALORANT (2020) 90FPS

    Všetky hry boli testované na vyvážených nastaveniach a rozlíšení 1366x768, s vypnutou vertikálnou synchronizáciou.

    Podľa mňa, na pracovnú stanicu je to slušný výkon. S menšími kompromismi si dokážete zahrať aj náročnejšie tituly. No nakoniec som bol milo prekvapený, že som nepočul silný fukot. Ale na druhej strane, Zbook sa pomerne kvalitne zohrial. Ako je zvykom, tak za pár minút som sa dostal do normálu.

    Klávesnica a touchpad

    Lenovo ThinkPad T440p

     

    Je to notebook a teda má klávesnicu aj touchad na jednom mieste. Opäť som nebol sklamaný. Nebolo to úplne to, čo volám skvelá klávesnica, ale viedla si obstojne. Môžem smelo vyhlásiť, že by som sa nesťažoval, keby som ju mal používať neustále. Trackpad je už ale o niečom inom; je veľký a presný, a môžete ho vypnúť, keď ho nepotrebujete alebo vám prekáža. Ja som sa zopárkrát preklikol, lebo nie som zvyknutý na extra klávesu medzi CRTL a WINKEY. Nachádza sa tam klávesa Fn, ktorá odomyká multimediálne funkcie pomerne úzkeho výberu.






    Pohodlný a priestranný touchpad

    Display

    Na prácu nás HP vybavilo Full HD displejom, ktorý je dostatočný na prácu bez vysokých nárokov na farebnú presnosť. Ostrosť ani jas mu nechýba. Veľmi som ocenil matný povrch, ktorý ľahko vyhráva boj s protisvetlom.


    Nápis HEWLETT-PACKARD na zadnej strane krytu 

    Zvuk

    Lenovo ThinkPad T440p

     

     

     

     

    Zvuk je decentný, ale niečo mu chýba, obzvlášť pri vyšších hlasitostiach. Podanie zvukových efektov ako streľba alebo výbuchy boli v rámci očakávaní; nič svetoborné sa nekonalo. Povedal som si, že je to pracovný notebook, tak ho otestujem ako v práci. A tam jeho reproduktory zažiarili. Dokázali to fakt hlasno.


     



    Reproduktorová mriežka pod displejom

    Rozhrania

    HP Omen 15-dc1003ne

     

     

     

     

    Výbava Zbook 15 G2 pripomína desktop. 4x USB, z toho 2x USB 3.0, DisplayPort, Thunderbolt 2, ExpressCard, SmartCard, RJ45, VGA, audio Jack 3,5mm, čítačka SD kariet. No proste nálož. A ak je niekomu predsa len málo, tak má možnosť pripojenia do doku.



     


     



    Notebook má vo výbave rýchle USB 3.0 SUPER SPEED

    Záver

    Myslím si, že som Zbook 15 G2 nedostal na jeho hranicu. Čo ma mrzí, lebo ma to naozaj baví. Jednoznačne môžem povedať, že tento stroj vás nesklame ani po pár hodinách bez nabíjačky. Ale to nie je podstatné. Jeho váhu by som nenazval pohodlnou, ale keď využijete všetky jeho prednosti napr. v kancelárii alebo na Home Office, tak sa budete cítiť mimoriadne pohodlne a budete mať pocit, že zvládne čokoľvek. Toto boli moje pocity po prvých dvoch a stále pretrvávajú. V jeho cenovej kategórii sa určite oplatí aspoň porozmýšľať. Dostanete obrovské množstvo výkonu iba na úkor prenosnosti.

    Celkové hodnotenie

    HP Omen 15-dc1003ne

    Overall Nie je to perfektný notebook. Dokáže ponúknuť parádny výkon za super cenu ale nemôže mať všetko.

    Design 10/10

    Výkon 8,5/10

    Display 9/10

    Klávesnica a Touchpad 9/10

    Zvuk 8/10

    Pohodlnosť 8/10

    Prenosnosť 4/10

    Chladenie 7/10