HP ProBook 450 G5

    HP ProBook 450 G5

    • Recenzie
    • Publikované 28.04.2022 22:17:01
    • Upravené 23.05.2022 11:37:30

    HP ProBook 450 G5

     

    Spoločnosť HP a jej modelová rada pod označením ProBook patrí medzi to najlepšie. Ponúka prémiový dizajn a zároveň výkonný hardvér. Repasovaný notebook ktorý vám dnes predstavím ma zaujal už po prvých minútach jeho testovania. Má dostatočný výkon na každodenné použitie a nezaváha ani pri väčšom zaťažení. Dizajnovo pôsobí štýlovo a moderne.

     

     

    Poďme sa bližšie pozrieť na jeho hardvérovú výbavu.

    Dôležitým parametrom je použitý procesor. Ten dodala spoločnosť Intel. Konkrétne je to model Intel Core i7-8550U, ôsmej generácie. Jeho pracovná frekvencia je rozpätí 1,8 GHZ až 4,0 GHZ pri väčšom zaťažení. Výkonnému procesoru sekunduje operačná pamäť RAM s kapacitou 8 GB. Vďaka kombinácii výkonného procesoru a dostatočnej pamäte sú reakcie tohto notebooku bleskurýchle. Všetky vaše dôležité dáta si bezpečne uchováte na rýchlom SSD disku s kapacitou až 512 GB. Je to dostatočná veľkosť pre bežného užívateľa. Samozrejmosťou je možnosťou pripojenia externých harddiskov. Grafická karta Intel UHD Graphics 620 zabezpečuje štandardný grafický výkon. Má vlastnú pamäť 2 GB.

     

    Displej má štandardnú veľkosť 15,6 palca. Pracuje vo FullHD rozlíšení. Výsledné farby sú živé a sledovanie multimediálneho obsahu sa stáva zážitkom. Daný rozmer displeja patrí medzi tie najpoužívanejšie a táto veľkosť vyhovuje väčšine užívateľov.

     

     

    Výbava PORTOV je bohatá.

    USB port na pripojenie externých zariadení je dostupný hneď trikrát. LAN konektor na stabilné dátové pripojenie je samozrejmosťou. Externý monitor ľahko pripojíte vďaka dvom portom, modernejší HDMI a starší VGA. Poteší prítomnosť moderného USB-C portu. Ten ponúka vysoké prenosové rýchlosti, napríklad pri kopírovaní dát. Plusom je audio jack na pripojenie slúchadiel. Nechýba čítačka pamäťových kariet na 4 tipy SD kariet. Bluetooth a Wi-fi sú taktiež dostupné.

    Komu by sa tento notebook mohol hodiť?

    Ak patríte medzi náročnejších užívateľov a výkon je pre vás dôležitý je to ideálna voľba. Prémiovým dizajnom očaríte vaše okolie. Strieborné farebné vyhotovenie pôsobí vkusne a moderne. Potešila ma prítomnosť numerickej klávesnice. Je ideálnou voľbou na cestovanie keďže jeho váha nepresahuje 2,2 kilogramu. Štíhle telo notebooku má hrúbku len 20 milimetrov a ľahká prenositeľnosť je jeho veľkým plusom. Aj takto môže vyzerať prémiový repasovaný notebook od spoločnosti BigON.