HP ElitePad 1000 G2

    HP ElitePad 1000 G2

    • Recenzie
    • Publikované 15.03.2022 21:59:03
    • Upravené 28.03.2022 10:17:07

    HP ElitePad 1000 G2

     

    Šikovný tablet v pevnom vyhotovení? A k tomu výkonný hardvér? Presne takýto tablet by som vám chcel v dnešnom blogu bližšie predstaviť. Už pri prvých momentoch testovania ma prekvapilo extra pevné vyhotovenie a kvalita použitých materiálov. Všetko sedí dokonale a máte pocit že držíte v ruke prémiové zariadenie. Jeho hrúbka je len 9,2 mm, a to je v danej triede biznis tabletov výborná hodnota.

     

    Pri zachovaní kompaktných rozmerov, poskytuje dostatok priestoru na prácu vďaka použitému displeju o veľkosti desať palcov. Ten dokáže pracovať v jemnom rozlíšení. Na jeho ochranu je použité ochranné sklo Gorilla Glass 3. HP zdôrazňuje, že je viacnásobne testované a zvládne napríklad aj prácu v teréne, poprípade hrubšie zaobchádzanie. Celkovo jeho pevnosť vnímam ako veľké plus.

     

    Zastavil by som sa pri hardvérovej výbave, ktorá je zaujímavá. Ponúka dostatočný výkon na každodennú prácu ale i zábavu. Použitý procesor z dielne Intelu obsahuje štyri fyzické jadrá a maximálny výkon až 2,39 GHZ. Nesie označenie Intal Atom Z3795. Skvelo ho dopĺňa operačná pamäť RAM s hodnotou 4 GB DDR3. Na ukladanie vašich dát dobre poslúži rýchly SSD disk s kapacitou 64 GB. Je jednoducho rozšíriteľný pomocou pamäťových kariet. Grafický výkon zabezpečuje štandardná grafická karta Intel HD Graphics.

     

     

    Plusom na tomto zariadení je pribalená praktická dokovacia stanica. Tablet do nej pohodlne položíte a ihneď sa nabíja. Navyše obsahuje bohatú výbavu portov. Váš tablet tak viete do sekundy premeniť na plnohodnotný počítač. Dok obsahuje všetky dôležité porty, či už USB, VGA, LAN alebo HDMI. Výborné riešenie ktoré je pohodlné a veľmi praktické.

     

    Na jeho spodnej hrane nájdeme dva kvalitné stereo reproduktory, ktoré ponúkajú verné zvukové efekty. Horná hrana obsahuje tlačidlo na zapínanie a následné blokovanie tabletu. Na zadnej stene sa nachádza slot na pamäťové karty. V pravej časti hornej hrany sa nachádza tlačidlo na vypnutie automatického otáčania displeja. Šikovné riešenie.

     

    Komu by som tento šikovný tablet odporučil?

    Ak je pre vás mobilita prioritou, je to ideálne riešenie. Len si ho zoberiete z dokovacej stanici a môžete ho ihneď používať bez potreby dodatočných káblov. Naopak, keď potrebujete pracovať pri stole, vložíte ho do dokovacej stanice a je pripravený na používanie. Dokovacia stanica obsahuje veľký počet portov a tým pádom pripojenie ďalších periférií je ľahké. Bonusom je jeho extra pevné vyhotovenie a teda aj pohodlná práca mimo kancelárie alebo domova.

    Tablet má nainštalovaný operačný systém Windows 10 Pro. Všetky vaše obľúbené aplikácie na ňom hravo spustíte.