HP EliteBook 820 G3

    HP EliteBook 820 G3

    • Recenzie
    • Publikované 31.03.2021 19:17:00
    • Upravené 21.05.2021 09:00:01

    HP EliteBook 820 G3

    Dnes vám chcem predstaviť zaujímavý kúsok z dielne spoločnosti HP. Jedná sa o výkonný notebook v modernom dizajne – HP EliteBook 820 G3. Testoval som zariadenie, ktoré malo farebné prevedenie strieborných tónoch. Pôsobí vkusne a elegantne. Veľkou prednosťou je jeho kompaktná veľkosť. Ani nebudete vedieť, že ho máte v taške. Prekvapil ma veľký počet portov. Zaujímavosťou je aj slot pre vašu SIM kartu. Používanie mobilných dát je potom jednoduché. A výkonu má na rozdávanie. Nesklame v žiadnom smere. A to nie je všetko.

    HP 14

     

    Poďme sa bližšie pozrieť na parametre u HP EliteBook 820 G3. Procesor tu nájdeme vo verzii i5 a je štvorjadrový. Je to už jeho šiesta generácia. Nezaváha ani pri väčšom zaťažení. Operačná pamäť RAM má veľkosť 8GB a je typu DDR4. Spolu s daným procesorom je to výborná kombinácia. Rýchlosť disku je znamenitá. SSD disk má kapacitu 256 GB. Slúži na uloženie vášho multimediálneho obsahu, ako sú fotky, videá alebo obľúbené filmy. Samozrejmosťou je možnosť pripojiť externé disky, ak by pre vás daná kapacita nebola dostatočná. Grafická karta je od spoločnosti Intel a zvláda bežnú kancelársku prácu. Displej má veľkosť 12,5“ palcov a ponúka HD rozlíšenie 1366 x 768 bodov.

     

    Viete, čo ma zaujalo? Umiestnenie web kamery. Môžete ju jednoducho uzavrieť potiahnutím. Tento nápad s jednoduchým riešením musím pochváliť. Avšak zaujímavostí je tu viac. Napríklad touchpad na ovládanie kurzora myši má klávesy. Sú umiestnené na spodnej strane aj na hornej hrane naviac. Je to zaujímavé a inovatívne riešenie. Kurzor sa dá navyše ovládať aj malým trackpadom v strede klávesnice. A o vašu bezpečnosť sa stará rýchly snímač odtlačku prsta. Je to praktické riešenie a váš počítač je tým pádom chránený. Dizajnovým doplnkom je podsvietená klávesnica.

     

    V HP si dali záležať na zvuku. Spojili sa so spoločnosťou Bank & Olufsen a konečný výsledok stojí za povšimnutie. Výsledný zvuk ma milo prekvapil. Počúvanie hudby tak dostáva úplne nový rozmer. Ak ste milovník hudby, určite to oceníte.

     

    Poďme sa pozrieť na konektivitu.

    Tá je viac ako bohatá. Nebudete mať problém pripojiť žiadne zariadenie. Poteší to hlavne na cestách. Rýchly USB port vo verzii 3.0 tu nájdeme hneď dvakrát. Novinkou je USB-C port. Hravo tak pripojíte napríklad váš telefón. Prenosová rýchlosť je excelentná. Poteší vstavaná čítačka pamäťových kariet. Novinkou je slot pre SIM kartu. Pri nedostupnosti bezdrôtovej siete je tak možné využívať mobilné dáta. Praktické riešenie hlavne pre tých, ktorý strávia veľa času na cestách a potrebujú byť dostupný. VGA a Display Port poslúžia na pripojenie externého monitora.

    HP 14

    Komu by som tento notebook odporučil?

    Určite Vás bude skvele reprezentovať vďaka svojmu prepracovanému dizajnu. Parametrovo je to tiež výborné riešenie. Pracovné úlohy budú s daným výkonom pre vás zábavou. Rada EliteBook ani po rokoch nestráca na atraktivite a spoločnosť HP vie vždy zaujať. Pri tomto modeli by som vyzdvihol hlavne kvalitu zvuku. Celkovo pôsobí uceleným dojmom a nič podstatné mu nechýba. Ak hľadáte cenovo dostupný počítač s výborným výkonom, môžem ho vrele odporučiť.

     

    Pozn. spoločnosti BigON: Ak na stránkach nie je možné tento model nájsť, je momentálne vypredaný. Pozrite sa na širokú ponuku z rady HP EliteBook na našich stránkách www.bigon.sk.