Herný LYNX Challenger

    Herný LYNX Challenger

    • Recenzie
    • Publikované 18.06.2021 11:11:00
    • Upravené 26.07.2021 16:55:15

    LYNX Challenger ASUS

     

    Chcem Vám predstaviť ultimátny herný stroj, ktorý nezaváha ani pri tej najväčšej záťaži.

    LYNX CHALLENGER od ASUS-u! Samozrejmosťou je extra výkonná grafická karta. Dodala ju spoločnosť Nvidia. Tá na hernom poli patrí medzi špičku. Vaše obľúbené herné tituly si tak užijete v najvyššej kvalite. Zážitok je ohromujúci a určite zaujme aj vás. Prevedenie hernej veže je minimalistické, dominuje matná čierna farba. Bočná hrana je priehľadná. Všetky špičkové komponenty, ktoré zostava obsahuje, sú viditeľné na prvý pohľad.

    Väčšinu komponentov dodala spoločnosť Gigabite, čo zabezpečuje plynulý chod. Poďme si bližšie predstaviť, čo nájdeme v jeho útrobách.

     

    Procesor u LYNX Challenger patrí medzi to najvýkonnejšie na trhu. Je od spoločnosti AMD. Je na ňom použitá nová architektúra Zen 2. Presnejšie sa jedná o model AMD Ryzen 5 3600. Obsahuje 6 fyzických jadier a až 12 virtuálnych. Dokáže pracovať pod taktom 3,6 GHZ, a v prípade potreby vyššieho výkonu sa dokáže pretaktovať až na úctyhodných 4,2 GHZ. Matičnú dosku dodala taktiež spoločnosť Gigabite. Dokonale spolupracuje s operačnou pamäťou o veľkosti  dvakrát 8GB s technológiou DDR4. Vo výsledku perfektne spolupracujú a reakcie celej zostavy ma milo prekvapili. Je to zostava bez kompromisov a je to reálne cítiť.

     

    Detailnejšie sa pozrime na grafický výkon. Ten je pri herných počítačoch najdôležitejší. V dnešnej dobe nedostupnosti grafických kariet daná zostava obsahuje výkonný model. LYNX Challenger obsahuje model Geforce RTX 2060 od firmy Nvidia s vlastnou pamäťou o hodnote až 6GB VRAM. V rámci rebríčkov výkonnosti herných kariet sa stále drží na popredných priečkach. Jednoducho ponúka ultimátny grafický výkon. Mnou testované herné tituly ako Cyberpunk 2077 a najnovší Resident Evil Village vo mne zanechali silný zážitok. I keď som fanúšik Playstation 4, grafický výkon herných konzol sa nedá porovnávať s herným počítačom. Zážitok s hrania PC hier vnímam ako podmanivejší.

     

    HP 14

    Pevný disk patrí medzi to najlepšie na trhu. Má kapacitu 1 terabajtu a použitá technológia je SSD. Zabezpečí plynulé reakcie systému a rýchle načítanie vašich obľúbených hier. Dosahuje extrémne rýchlosti pri prenose dát. V dnešnej dobe, keď majú hry desiatky gigabajtov dát,  vnímam rýchly disk ako veľkú výhodu. Reálne je to viditeľné pri spúšťaní hier, alebo samotnom zapnutí celej zostavy.

     

    Keď sa bližšie pozrieme na porty, nájdeme tu všetko dôležité. USB 2 až štyri krát. Nasleduje modernejší USB 3, ktorý je prítomný až šesť krát. HDMI port na pripojenie monitora je samozrejmosťou a nechýba trikrát Display port. Porty ešte dopĺňa LAN pripojenie, PS2, slúchadlá a mikrofón.

     

    LYNX Challenger je dodávaný s predinštalovaným systémom Windows 10 Home. V danej cenovej kategórii sa ťažko hľadá výkonnejší herný stroj. Ponúka špičkové komponenty stále v dostupnej cene.

    Komu by som danú hernú zostavu LYNX Challenger od Asus-u odporučil?

    Po takomto výkonnom stroji siahnu skôr skúsenejší hráči. Ak si chcete najnovšie hry vychutnávať naplno, je to pre vás jasná voľba. Slabiny tejto zostavy sa hľadajú ťažko. Ponúka ultimátny výkon a podmanivý herný zážitok. Dizajnovo zaujme a nestratí sa v žiadnej domácnosti.