Fujitsu Siemens Lifebook E734

    Fujitsu Siemens Lifebook E734

    • Recenzie
    • Publikované 02.11.2021 21:04:17
    • Upravené 03.11.2021 09:32:44

    Fujitsu Siemens LifeBook E734

     

    Prečo si kúpiť notebook od renomovanej značky Fujitsu Siemens? Dôvodov je hneď niekoľko. Ak hľadáte výkonný notebook s menšími rozmermi a zároveň dostatočný výkon, našiel som pre vás ten správny model.

    Konštrukcia Fujitsu LifeBooku E734 je na najvyššej úrovni a použité materiály sú toho dôkazom. Horčíková zliatina použitá na výrobu jeho obalu je extra pevná. Kovové pánty ešte umocňujú jeho celkovú pevnosť. A celé pevné vyhotovenie neváži viac ako 1,7 kg. Perfektné riešenie, ak veľa cestujete a váš pracovný nástroj potrebujete mať vždy po ruke.

    Jeho dizajn pôsobí elegantne až minimalisticky. Dizajn zvýrazňuje červená farba, ktorú nájdeme na okrajoch klávesnice a aj jeho vonkajšieho krytu. Pôsobí to veľmi efektne a modelu to dodáva určitú výnimočnosť. Dizajnu z tohto hľadiska nemôžem nič vytknúť.

    V rámparametrov ponúka dostatočný výkon na bežnú kancelársku prácu. Jadrom každého počítača je jeho procesor. Spoločnosť Intel dlhé roky dodáva kvalitné procesory a i v tomto modeli nájdeme zaujímavý kúsok. Konkrétne je to použitý procesor pod označením Intel Core i3-4000M. Dokáže pracovať na maximálnej frekvencii 2,4 Ghz.

    Operačná pamäť RAM má hodnotu 6 GB. Vďaka nej reaguje notebook svižne a nespozoroval som žiadne zaváhania ani pri väčšom zaťažení.

    Displej ma veľkosť 13,3 palca a má dostatočné HD rozlíšenie 1366x768. Povrch displeja je matný, čo je výhodou hlavne pri dlhších pracovných úlohách.

    Pevný disk s použitou SSD technológiou ponúka vysoké rýchlosti. Po zapnutí je do pár sekúnd pripravený na prácu a vy tak nemusíte čakať dlhé minúty, ako to býva zvykom pri menej výkonných notebookoch. Jeho kapacita je 128 GB a je dostatočná na uloženie vašich dokumentov. Kedykoľvek sa dá rozšíriť pomocou externého disku.

    Grafická karta je zdieľaná a nesie označenie Intel HD Graphics 4600.

    Výbava PORTOV je extra bohatá. Nechýba nič podstatné a tak pripojenie vašich externých zariadení bude veľmi jednoduché. Rýchly USB 3.0 port sa tu nachádza hneď trikrát. Ponúka vysoké rýchlosti pri kopírovaní vašich dát. Váš externý monitor dokážete jednoducho pripojiť pomocou HDMI alebo DisplayPortu. Stabilné dátové pripojenie zabezpečí LAN konektor, a vy sa tak môžete sústrediť na vašu prácu. Wifi a Bluetooth sú samozrejmosťou. Na konferenčné hovory dobre poslúži praktická WEB kamera. Nechýba obľúbená čítačka pamäťových kariet.

    S jeho zakúpením získate rovno aj operačný systém, čo je veľmi praktické. Nájdeme tu predinštalovaný Windows 10 vo verzii Professional. Po spustení notebooku je rovno pripravený na prácu a vám tak odpadajú starosti s kúpou operačného systému.

    Aj tento repasovaný notebook sa predáva s 12 mesačnou zárukou a tak vás neprekvapia neočakávané problémy.

    Komu by som tento notebook odporučil?

    Keďže sa jedná o biznis model, určite by sa nestratil v žiadnej firme. Vrelo ho môžem odporučiť aj do domácnosti. Vďaka jeho dostupnej cene, získate výkonný stroj v pevnom vyhotovení. Plusom je jeho nízka váha. Rýchlo ho zbalíte do každej tašky vďaka jeho kompaktným rozmerom. Celkovo vo mne zanechal dobrý dojem a v danej cenovej kategórii sa ťažko hľadá konkurent.

    https://www.bigon.sk/produkt/fujitsu-lifebook-e734-483997