Fujitsu Lifebook U758

    Fujitsu Lifebook U758

    • Aktuality
    • Publikované 31.08.2021 11:42:00
    • Upravené 31.08.2021 11:49:30

    Fujitsu Lifebook U758

     

    Značka Fujitsu patrí medzi elitu. Dlhé roky prináša zaujímavé riešenia na trhu výpočtovej techniky. Aj môj prvý osobný počítač bol od tejto spoločnosti. Pri testovaní Fujitsu Lifebook U758 bolo zaujímavé sledovať, kam sa za tie roky posunuli. Aj pri mojom výbere počítača v minulosti som hľadal niečo extra. Fujitsu nesklame ani náročného užívateľa. Ponúka špičkové zariadenia bez kompromisov.

     

    Fujitsu Lifebook U758 ma prekvapil prémiovým vyhotovením. Tvorí ho pevný hliník, ktorý je zároveň ľahký. Ideálna kombinácia. Celkovo budí dojem špičkového zariadenia. Dizajnu nemôžem nič vytknúť. V jeho úzkom tele sa skrýva bohatá výbava portov. Podsvietená klávesnica je pekným, a zároveň funkčným doplnkom.        

     

    Dominantou celého zariadenia je 15,6 palcový displej. Ponúka jemné FULL HD rozlíšenie a antireflexnú technológiu. Je určený na profesionálnu prácu. O to viac si na ňom užijete i zábavu.

     

    V rámci hardvérovej výbavy ponúka Fujitsu Lifebook U758 výkonné komponenty. Jadrom každého počítača je procesor. Ten je v tomto prípade zaujímavý v dvoch smeroch. Ponúka vysoký výkon a zároveň nie je energeticky náročný. Pri dlhšom cestovaní je to výhoda. Dodala ho spoločnosť Intel. Konkrétny model je Intel Core i5-8350U. O grafický výkon sa stará integrovaná grafická karta Intel HD Graphics 620, ktorá hravo zvláda prácu vo Full HD rozlíšení. Operačná pamäť RAM má hodnotu 8 GB. Nehrozí tak žiadne mrznutie systému ani pri práci s náročnejšími aplikáciami. Súčasťou zostavy je pevný disk s kapacitou 256 GB a technológiou SSD. Vďaka nemu sú reakcie systému extrémne rýchle. Pár sekúnd po zapnutí je plne pripravený na vaše pracovné úlohy.

    Výbava PORTOV u Fujitsu Lifebook U758  je dostatočná a nechýba nič podstatné.

    Rýchly USB port vo verzii 3.0 je dostupný hneď dvakrát. Zabezpečuje vysoké prenosové rýchlosti z vašich externých médií. Praktickým doplnkom je USB C port, ktorý sa už postupne stáva štandardom. Praktické riešenie na pripojenie externého monitora je HDMI alebo VGA Port. Pre stabilné dátové pripojenie dobre slúži LAN konektor.

     

    Pri práci je stabilita a rýchlosť dátového pripojenia dôležitá. V rámci výbavy nechýba možnosť pripojenia k bezdrôtovým sieťam a pre konferenčné hovory je dostupná WEB kamera.

     

    Veľkým PLUSOM Fujitsu Lifebook U758  je plnohodnotná numerická klávesnica. Nechýba funkcia podsvietenia, čo je najmä pri práci vo večerných hodinách pohodlné. Na zabezpečenie počítača dobre poslúži rýchla čítačka odtlačku prstov. Len priložíte váš prst a počítač je uzamknutý. Je to veľmi jednoduché a zároveň praktické riešenie v rámci bezpečnosti.

     

    Moje odporúčanie

     

    Ak hľadáte notebook ktorý vás bude reprezentovať prémiovým dizajnom a zároveň potrebuje slušný výkon, je to ideálna voľba. Nesklame v žiadnom smere ani náročnejšieho užívateľa. Fujitsu sa zameriava hlave na spoľahlivosť svojich produktov a to je veľmi dôležité, hlavne pri pracovných notebookoch. Výkonu má dostatok a tak aj náročnejšie úlohy zvláda s prehľadom. Kúpiť si Fujitsu Lifebook U758 ako repasovaný notebook na webe BigON je extra výhodné. V dostupnej cene získate prémiový počítač s výborným výkonom.