DELL XPS 15-7590

    DELL XPS 15-7590

    • Recenzie
    • Publikované 10.11.2021 21:22:53
    • Upravené 15.11.2021 16:43:05

     

    DELL XPS 15-7590

     

    Spoločnosť Dell sa vo svojich produktoch často zameriava na prémiové zariadenia. A tento model medzi ne jednoznačne patrí. Ponúka najlepšie možné parametre a k tomu neuveriteľný OLED displej. Ten ma skutočne očaril, už po pár minútach používania. Jeho zobrazovacie schopnosti sú skvelé. Farby sú živé a sledovanie videí vo vysokom rozlíšení je veľkým zážitkom. Podobná technológia sa v segmente prenosných počítačov hľadá naozaj ťažko. Aj takto môže vyzerať repasovaný notebook.

    Jeho dizajn je prepracovaný do najmenších detailov a pôsobí veľmi štýlovo. Ak chcete, aby vás notebook reprezentoval, je to správna voľba. Celé jeho vyhotovenie je kovové a na prednej strane dominuje logo Dell. Vo svojom tele skrýva všetky potrebné porty a to aj pri zachovaní šírky len pár milimetrov.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Parametrovo ponúka extra veľký výkon. Aj tí náročnejší užívatelia si prídu na svoje, pretože toto zariadenie nezaváha ani pri tých najnáročnejších aplikáciách. Začal by som pri procesore. Jeho označenie je Intel Core i7-9750H. Je to už deviata generácia a ponúka parádny výkon. Obsahuje až 6 jadier a dokáže pracovať pri frekvencii až 4,5 GHZ.

    Operačná pamäť RAM má hodnotu 16 GB, takže spomalené reakcie systému nehrozia a vy sa tak môžete naplno venovať pracovným úlohám.

    Pevný disk ponúka bleskovú rýchlosť vďaka použitej SSD technológii. Má kapacitu 512 GB, čo je dostatočná veľkosť na bezpečné uloženie vašich dát.

    Grafický výkon zabezpečuje samostatná grafická karta z dielne NVIDIA. Presnejšie je to model NVIDIA Geforce GTX 1650. Má vlastnú pamäť 4GB. Po práci sa môžete do sýtosti zabaviť, aj na nových hrách, ktoré zvládne úplne hravo.

    Čo je ale pýchou tohto ultrabooku?

    Je to 15,6 palcový displej s použitou OLED technológiou. Jeho výnimočnosť ešte zvýrazňujú jeho úzke rámčeky po okrajoch. Zobrazuje obsah až v 4K rozlíšení. Používa špičkovú zobrazovaciu technológiu CinemaColor, vďaka ktorej zažijete neprekonateľný dynamický rozsah. Ponúka živé detaily v celom farebnom spektre.

    Dell nezabudol ani na zvuk. Funkcia CinemaSound zabezpečuje čistotu každého tónu. Vy si tak každý zvuk dokonale vychutnáte.

    A aký by to bol ultrabook bez extrémnej výdrže batérie? Tá sa blíži až k 15 hodinám aktívneho používania. Zvládne teda aj náročnejší pracovný deň bez potreby nabíjania.

    V úzkom tele sa skrýva bohatá výbava portov. Moderný USB-C port je v tejto triede notebookov štandardom. Podporuje aj funkciu nabíjania. Rýchle prenosové rýchlosti zabezpečuje USB port 3.0. Zmestil sa aj HDMI port a audio výstup na pripojenie slúchadiel

     

    Moje odporúčanie

    Repasovaný ultrabook od spoločnosti Dell je zaujímavý vo viacerých aspektoch. Ponúka nadštandardný výkon a zároveň prémiové vyhotovenie. OLED displej je naozaj unikátny. Celkovo nemá slabiny a spĺňa požiadavky aj pre skutočne najnáročnejších užívateľov.

    Navštívte predajňu BigON a presvedčte sa naživo. Som jednoznačne presvedčený, že o pár sekúnd očarí aj vás. Ochotný personál vám ho do detailov predstaví. Aj repasovaný notebook môže byť prémiový a aj tí najnáročnejší nájdu to čo hľadajú.

    https://www.bigon.sk/produkt/dell-xps-15-7590-top-stav-484030