Dell OptiPlex 9030 AIO

    Dell OptiPlex 9030 AIO

    • Recenzie
    • Publikované 01.03.2022 21:46:27
    • Upravené 03.03.2022 12:03:31

    Dell OptiPlex 9030 AIO

     

    Mali ste niekedy dilemu, či si kúpiť stolový počítač alebo prenosnejší notebook? V rámci výpočtovej techniky je tu ešte jedna zaujímavá možnosť. Možno ste už počuli označenie All In One. Je to počítač v tvare monitora. Na vašom pracovnom stole alebo v domácnosti tak nebudú zavadzať žiadne káble. Všetko je nainštalované v danom monitore. Je to praktické riešenie a pekný dizajnový doplnok do vašej domácnosti.

     

     

    Hardvérová výbava Dell OptiPlex 9030 AIO je zaujímavá, všetky komponenty pracujú spoľahlivo. Použitý procesor pod označením Intel Core i5 zabezpečuje plynulý chod vašich aplikácii. Dopĺňa ho operačná pamäť RAM o veľkosti 8 GB s technológiou DDR3. Pevný disk s technológiou SSD zabezpečuje vysoké prenosové rýchlosti. Vplýva to aj na celkovú rýchlosť počítača. Najlepšie je to viditeľné pri zapnutí počítača, kde do pár sekúnd je pripravený na používanie. Kapacitu ma 128 GB a jeho rozšírenie je jednoduché pomocou externého disku. Grafická karta má dostatočný výkon na bežné aplikácie a je to model Intel HD Graphics 4400.
     

    Displej je veľkým plusom toho počítača. Jeho veľkosť je 23 palcov a je perfektný na prácu alebo sledovanie videí. Hravo nahradí aj televíziu a tak máte všetko v jednom zariadení. Obsah dokáže zobrazovať vo Full HD rozlíšení. Vaše obľúbené filmy a seriály si tak môžete vychutnať naplno a na veľkej obrazovke.

     

     

    Výbava portov je veľká a nechýba nič podstatné, dokonca tu je pár portov naviac. Na bočnej hrane sa nachádza praktický audio výstup na pripojenie slúchadiel. Ďalej sa tu nachádzajú dva USB porty a čítačka pamäťových kariet. Praktické riešenie vďaka ktorému máte všetky tie porty dostupné po ruke. Okrem týchto portov sú ďalšie na jeho zadnej strane. Tam nájdeme USB port vo verzii 3.0 hneď šesťkrát. Na pripojenie ďalšieho monitora poslúžia dva porty a to HDMI a DisplayPort. Stabilné dátové pripojenie zabezpečuje LAN.

     

    Komu by som tento zaujímavý počítač odporučil?

    Ak hľadáte repasovaný počítač a pritom chcete mať poriadok na vašom stole bez nekonečných káblov, je to pre vás to pravé riešenie. Reálne vám stačí len jeden kábel a to napájací. Ja som daný model testoval s bezdrôtovou myšou aj klávesnicou. Zapojíte ho teda len do siete a môžete ho ihneď používať. Nájdete v ňom predinštalovaný operačný systém Windows 10 vo verzii Professional.