ASUS Zenbook 14

    ASUS Zenbook 14

    • Recenzie
    • Publikované 29.11.2021 21:22:27
    • Upravené 30.11.2021 09:24:12

    ASUS Zenbook 14

     

    Spoločnosť BigON sa okrem predaja repasovanej výpočtovej techniky, okrajovo zaoberá aj predajom nových modelov. Tie sú vždy niečím výnimočné. Dnes sa bližšie pozrieme na extra zaujímavý model od spoločnosti ASUS, pod označením ZenBook. Jeho balenie je už na prvý pohľad prémiové a klenot sa ukrýva v jeho vnútri. Po jeho rozbalení ma očarilo perfektné a zároveň pevné spracovanie. Notebook je vyhotovený z kvalitných materiálov čo zabezpečuje jeho zvýšenú odolnosť. Od prvých momentov testovania som sa nemohol zbaviť pocitu, že na tomto notebooku je niečo výnimočné.

     

    Hardvérovo je na tom výborné a v rámci výkonu ponúka zaujímavé možnosti. Procesor dodala spoločnosť Intel pod označením Intel Core i3 11115G4. Jeho výkon je dostatočný na každodenné pracovné úlohy. Operačná pamäť RAM má kapacitu 8 GB. Použitá technológia DDR4 zabezpečuje plynulý chod vašich aplikácií. SSD disk použitý pri tomto modely ponúka úctyhodné rýchlosti. Kapacitu na uloženie vašich dokumentov je plne dostačujúca. Obsahuje 256 GB SSD. Grafická karta je určená na bežné použitie a nesie označenie Intel UHD Graphics.

    Displej má uhlopriečku 14 palcov a extra úzke rámčeky. Ponúka výborné rozlíšenie FullHD a tak sledovanie videí si užijete naplno.

     

     

    O kvalitný zvuk sa postarala spoločnosť Harman Kardon. Vyladené reproduktory dokážu prehrávať zvuky vo vysokej kvalite, čo umocňuje zážitok pri sledovaní filmov alebo hraní hier.

    V úzkom tele sa skrýva bohatá výbava portov. Nechýba nič podstatné a tak vaše externé zariadenia pripojíte do pár sekúnd. USB port je samozrejmosťou. Poteší prítomnosť USB-C konektora. Pomocou neho dokážete pripojiť akákoľvek zariadenie. Dosahuje vysoké prenosové rýchlosti, napríklad pri kopírovaní vašich dát z externých diskov. Poteší dostupnosť HDMI portu ktorý sa už pomaly vytráca v tomto segmente ultabookov.

    Čo je ale na tomto notebooku výnimočné. Je to jeho prepracovaný touchpad. Ten v sebe ukrýva aj numerické klávesy. To vnímam ako veľmi šikovné riešenie. ASUS sa zameral na pohodlnosť klávesnice. Aj dlhšie pracovné úlohy zvládnete hravo. Klávesnica je pohodlná a má voliteľné nastavenie podsvietenia.

     

     

    V rámci ďalšej výbavy obsahuje všetko dôležité. Bluetooth a wifi technológia sú samozrejmosťou v tejto triede prémiových zariadení. Čítačka pamäťových kariet poteší hlavne fotografov. Web kamera ponúka HD rozlíšenie a viete ju šikovne zapínať a vypínať vďaka predvolenej klávesnici. Jednoduchý ale praktický nápad.

    Nabíjanie je zabezpečené pomocou USB-C portu čo ma milo prekvapilo. Je rýchle a výdrž batérie sa blíži až k dvadsiatim hodinám. Dlhé pracovné cesty alebo dovolenkový oddych teda zvládnete bez častého nabíjania. A to je skvelé v takom úzkom a malom prevedení.

     

    Kto by mal po tomto modely siahnuť?

    Spoločnosť ASUS si pripravila pre vás prémiový notebook v dostupnej cene. Očarí nejedného užívateľa svojím zaujímavým dizajnom a zároveň vysokým výkonom. Ideálna voľba keď hľadáte štýlový notebook a zároveň je pre vás výkon dôležitý. Keďže ceny ultrabookov sú dosť vysoké, jeho cenovka vás príjemné prekvapí.

    Detailnejšie informácie nájdete na tomto linku.

    https://www.bigon.sk/produkt/asus-zenbook-14-ux425ea-ki369t