ASUS TUF Gaming FX706LI-HX204

    ASUS TUF Gaming FX706LI-HX204

    • Recenzie
    • Publikované 22.10.2021 14:06:57
    • Upravené 25.10.2021 12:20:03

    ASUS TUF Gaming FX706LI-HX204

    Značku ASUS netreba osobitne predstavovať. Začala vývojom matičných dosiek a dnes patrí medzi veľkých hráčov na trhu výpočtovej techniky. Vyznačuje sa priaznivými cenami a vysokou kvalitou. Dnes sa bližšie pozrieme na herný notebook z ich dielne.


    Tento herný stroj ma zaujal od prvých momentov testovania. Ponúka prepracovaný dizajn, ktorý je u tejto hernej série pod označením TUF (The Ultimate Force) štandardom. Vyhotovenie je viac ako precízne a zároveň aj veľmi pevné. Zvládne aj hrubšie zaobchádzanie, čo je veľkým plusom. Na prvý pohľad zaujme podsvietená klávesnica, ktorú je možné nastaviť do rôznych režimov. Efektne pôsobia osobitne podsvietené klávesy pre hráčov, ktoré pri akčných hrách používajú najčastejšie. Konkrétne  sa jedná o klávesy WASD. Celkovo pôsobí celý dizajn tohto notebooku prémiovo a vysoko kvalitne.

    Pýchou tohto modelu je jeho displej. Jedná sa o IPS panel s Full HD rozlíšením 1920x1080 bodov. Podstatná je ale obnovovacia frekvencia 144 Hz. Vďaka nej budú vaše obľúbené herné tituly ešte krajšie a plynulejšie. Veľkosť uhlopriečky je 15 palcov a patrí medzi tie kompaktnejšie. Celkovo má výsledný obraz na tomto displeji milo prekvapil. Hranie vašich obľúbených hier alebo práca s grafikou sa stane pre vás nezameniteľným zážitkom.


    V rámci výkonu nezaostáva v žiadnom smere. Použitý procesor od spoločnosti Intel pod označením Core i5 dodáva dostatočný výkon na všetko. Obsahuje až štyri jadrá a dokáže pracovať na frekvencii  2,5 GHZ. Pri najväčšom zaťažení sa dokáže pretaktovať až na 4,5 GHZ vďaka funkcionalite Turbo Boost. Dopĺňa ho operačná pamäť RAM s kapacitou 8 GB a technológiou DDR4. Svižný SSD Disk ponúka vysoké rýchlostí pri čítaní alebo zápise vašich dát. Zároveň poskytuje rýchle reakcie systému. Zapnutie notebooku trvá len pár sekúnd. Kapacitu má 512 GB a tak nebude potrebné ďalšie rozšírenie vášho úložiska.

    Grafická karta je pri herných počítačoch podstatným komponentom. V tomto modeli je použitá grafická karta od spoločnosti NVIDIA. Konkrétne je to model NVIDIA Geforce GTX 1650 s vlastnou pamäťou 4 GB VRAM. Pohodlne si na nej zahráte stredne náročné hry. Top herné tituly zvláda na stredných detailoch.

    Vyzdvihnúť môžem klávesnicu. Ergonomicky je výborná. Vďaka tomu nebude únavné pre vaše ruky aj dlhšie hranie alebo pracovné úlohy. Podsvietenie je praktické najmä večer. Naviac je pekným dizajnovým doplnkom. Potešila ma aj prítomnosť plnohodnotných numerických kláves. Pohodlie tejto klávesnice je na najvyššej úrovni.

    Rozloženie portov je v skutku unikátne. Na pravej strane nájdeme jeden USB port, ktorý slúži hlavne na pripojenie hernej myši. Ľavá strana je bohatšia na porty a obsahuje ďalší USB port, obojstranný USB-C konektor a dokonca aj LAN vstup pre stabilné dátové pripojenie, ktoré je hlavne pri hraní hier veľmi dôležité. V úzkom tele sa toho zmestilo naozaj dosť a žiadny podstatný port nechýba.

    Hodnotenie na záver.

    Ak hľadáte herný počítač, ktorý budete častejšie prenášať, je pre vás tento model tým pravým. S hmotnosť 2,3 kg ho hravo zbalíte do vašej tašky. Vaše obľúbené hry si tak užijete skutočne kdekoľvek.

    Zároveň ponúka vysoký výkon a skvelý displej. Jednoducho všetko to čo potrebuje každý vášnivý hráč. ASUS sa pri svojich herných modeloch zameral na osobitný dizajn, ktorý len tak neprehliadnete. Tento model nájdete v ponuke spoločnosti BigON.

    https://www.bigon.sk/produkt/asus-tuf-gaming-fx706li-hx204