ASUS ROG Strix G15

    ASUS ROG Strix G15

    • Recenzie
    • Publikované 21.11.2021 21:32:39
    • Upravené 24.11.2021 20:51:06

    ASUS ROG Strix G15

     

    Značka ASUS nepatrí medzi nováčikov v segmente herných laptopov. Tento zaujímavý model z ponuky spoločnosti BigON ma očaril vo viacerých smeroch. Ako sa hovorí dizajn predáva. Ponúka štýlové podsvietenie a to poteší nejedného vášnivého hráča. Je výnimočný vo viacerých smeroch. Konštrukčne je zhotovený priam dokonale a na použitých materiáloch sa nešetrilo. Dizajnový doplnok je podsvietené logo na zadnej strane displeja. Celkovo pôsobí pevným dojmom. Extra úzke rámčeky okolo displeja pôsobia štýlovo. Dokonale bude reprezentovať váš osobitný štýl. Podsvietenie klávesnice je pri herných notebookoch štandardom. Tento má bonus naviac. Podsvietená je aj jeho spodná strana, ktorá potom pri zapnutí vytvára pekný svetelný efekt na vašom stole.

     

    Poďme si ho bližšie predstaviť.

    O dostatočný výkon sa stará extra výkonný procesor od značky AMD. Konkrétne tu nájdeme model AMD Ryzen 7 – 4800H. Dokáže spracovávať operácie až do frekvencie 4,2 Ghz a ponúka osem jadier. Výkonnostne teda v ničom nezaostáva a všetky náročné aplikácie hravo zvládne.

    Operačná pamäť RAM s technológiou DDR4 ma slušnú hodnotu 8 GB. Zabezpečuje svižné reakcie systému. Pevný disk je rýchly a má dostatočnú veľkosť na uloženie všetkých vašich dát. Jeho veľkosť je 512 GB a to je už slušná hodnota.

    Grafická karta je pri každom hernom notebooku extra dôležitá. Ani v tomto smere nezaostáva a ponúka dostatočný grafický výkon. Presnejšie tu nájdeme model od spoločnosti nVidia pod označením nVidia GTX1650. Má vlatnú pamäť 4 GB. Top herné tituly zvláda na stredným detailoch a vy si tak vaše obľúbené hry môžete vychutnať naplno.

    Displej je 15,6 palcový a zobrazuje obsah vo Full HD rozlíšení. Pre hry je dôležitá obnovovacia frekvencia. Tu sa zaraďuje medzi špičku a pracuje na frekvencii až 144 HZ. Úzke rámčeky pôsobia moderne.

     

     

    Výbava portov je bohatá. Obsahuje všetky dôležité porty. Rýchly USB 3.0 sa tu nachádza hneď trikrát. Nechýba LAN Port na rýchle a stabilné dátové pripojenie. Externý monitor ľahko pripojíte vďaka HDMI portu. USB-C sa už stáva štandardom a používa sa na rýchle pripojenie všetkých vašich externých zariadení. Grafikov poteší čítačka pamäťových kariet.

     

    ASUS sa zameral na kvalitu klávesnice. Tá okrem štýlové podsvietenia, ktoré si viete nastaviť do rôznych režimov, umožňuje pohodlné hranie hier. Výhodou je jej ergonomické rozloženie a tak aj dlhšie strávený čas pri hraní hier nie je prekážkou. Ponuka kláves je bohatá a sú aj pridané špeciálne klávesy, napríklad na nastavenie špecifického podsvietenia.

     

    Hodnotenie na záver.

    Ak hľadáte šikovný herný notebook je to pre vás to pravé. Ponúka kompaktné rozmery a extra pevné továrenské vyhotovenie. Pri váhe len 2,5 kg. Dizajn je štýlový a po každom zapnutí vás očarí. Celkovo je celé jeho vyhotovenie prémiové a ASUS si dal naozaj záležať.

    Nechýba nič podstatné a dobre poslúži aj náročným užívateľom. Detailné informácie o ňom nájdete na tomto linku.

    https://www.bigon.sk/produkt/asus-rog-strix-g15