Ako vybrať ten správny monitor?

    Ako vybrať ten správny monitor?

    • Recenzie
    • Publikované 14.01.2022 15:31:16
    • Upravené 17.01.2022 13:06:00

    Ako vybrať ten správny monitor?

     

    V dnešnom príspevku vám priblížim rôzne typy monitorov podľa ich využitia. V rámci notebookov je už monitor vstavaný. Preto pri kúpe notebooku v podstate vyberáme celé  komplexné zariadenie. Ak však máme stolový počítač, výber monitoru je nesmierne dôležitý. Avšak, nájde svoje využitie, aj pri práci na notebooku. Môže sa stať, že máme notebook s menšou uhlopriečkou. Potrebujeme však na zariadení pracovať napríklad s grafickými aplikáciami. Pre pohodlnú prácu vieme pripojiť k notebooku väčší monitor a zefektívniť si svoju prácu.

     

     

    Monitor na bežné používanie do domácnosti

    V tejto kategórii by som upriamil pozornosť na zaujímavý typ od spoločnosti HP. Konkrétne model HP ZR2WW. Jedná sa o 21,5 palcový širokouhlý monitor. Použitá technológia zobrazovania je LED. Prehliadanie webu a sledovanie vašich obľúbených videí bude pre vás zážitkom. Ponúka ostré detaily a zároveň vysoký kontrast. Dá sa na ňom pracovať v rozlíšení Full HD. To znamená, že si vychutnáte každý detail. Výhodou je jeho malá energetická náročnosť a moderné vyhotovenie. Zaujímavosťou sú štyri vstavané USB porty. Ľahko pripojíte ďalšie zariadenie, ako pevný disk alebo klávesnicu.

     

    Monitor do kancelárie alebo pre vášnivého študenta

    Spoločnosť Dell ponúka kvalitné zariadenia na kancelárske účely dlhé roky. Ich monitor s označením Dell P2414Hb nie je výnimkou. Veľkosťou ho už radím medzi tie väčšie. Uhlopriečka 24 palcov je výborná na prácu napríklad v Exceli. Ponúka pomer strán 16:9 a FullHD rozlíšenie. Má výborné pozorovacie uhly, čo je pre prácu dôležité. V rámci vstupov obsahuje všetko dôležité a naviac tu nájdeme USB vstup pre pripojenie ďalších periférií. VGA, DVI a DisplayPort výstup sú samozrejmosťou. Dizajnovo pôsobí moderne, čo ešte zvýrazňujú užšie rámčeky po jeho okrajoch. Za dostupnú cenu získate kvalitný monitor s nadčasovým dizajnom, ktorý vhodne doplní vašu kanceláriu, alebo študentskú izbu.

     

     

    Monitor pre milovníkov seriálov a bežné hranie

    Pred pár týždňami som mal možnosť testovať zaujímavý monitor od spoločnosti ASUS. Jednalo sa o model ASUS BE24A s použitou LED technológiou a IPS panelom. Jeho výsledné zobrazenie herných titulov ma skutočne prekvapilo. Obraz je ostrý a plynulý. Veľkosť uhlopriečky má 24 palcov s rozlíšením 1920x1200. Obľúbené filmy a seriály si tak vychutnáte v extra kvalitnom obraze. Celkovo moderný dizajn monitora zvýrazňujú užšie rámčeky. Výborne sa to dá využiť, ak používame viacero monitorov súčasne. Celkovo poskytuje kvalitný obraz. Sú v ňom implementované najmodernejšie technológie. V rámci rozhraní ponúka klasický VGA a DVI port a druhý modernejší DisplayPort. Vašu modernú domácnosť doplní perfektne. ASUS pridáva aj niečo naviac. Zameral sa na ochranu vášho zraku, vďaka špeciálnemu filtru. Ten zamedzuje prenikaniu škodlivej modrej farby a tak chráni váš zrak pri dlhšej pracovnej úlohe, alebo hraní hier. Taktiež ponúka funkciu pivot a teda môžete monitor otočiť do vertikálnej polohy.

     

    Toto sú len niektoré typy monitorov, ktoré môžete nájsť na webe BigON. Výber je naozaj široký. S výberom vhodného monitoru pre vás, vám radi poradia zamestnanci spoločnosti BigON.