Acer ChromeBook R 11 Dotykový

    Acer ChromeBook R 11 Dotykový

    • Recenzie
    • Publikované 14.03.2022 21:59:01
    • Upravené 15.03.2022 09:15:24

    Acer ChromeBook R 11 Dotykový

     

    Šikovný prenosný repasovaný notebook a zároveň tablet v jednom. Tak by sa dalo v skratke charakterizovať toto zaujímavé zariadenie od spoločnosti Acer. Jeho plusom sú kompaktné rozmery a možnosť ho využívať v dvoch režimoch. Ako štandardný notebook alebo plnohodnotný tablet. Dotykový displej je praktické riešenie a uľahčuje jeho používanie. V dostupnej cene tak získate slušne vybavený notebook. Zaujímavosťou je jeho operačný systém Chrome OS. Ten sa vyznačuje jednoduchosťou a praktickosťou. Aj tento repasovaný notebook nájdete na webe spoločnosti BigON.

     

    Výkonnostne je zameraný na každodennú prácu. Obsahuje procesor od spoločnosti Intel pod označením Intel Celeron 3160. Dopĺňa ho štandardná operačná pamäť RAM s kapacitou 4 GB. Menšie vnútorné úložisko ma kapacitu 32 GB dá sa však kedykoľvek rozšíriť pomocou cloudového priestoru. Grafický výkon zabezpečuje grafická karta Intel HD Graphics 400.

     

    Displej je hlavným lákadlom tohto zariadenia. Má rozmer 11 palcov a ponúka HD rozlíšenie 1366x768. Reaguje na dotyk a tak ho viete používať ako plnohodnotný tablet. Viete si ho napríklad nastaviť do tvaru stanu a pohodlne sledovať vaše obľúbené videá. Podporuje aj funkcionalitu otočenia o 360 stupňov a tak behom sekundy sa notebook zmení na plnohodnotný tablet. Je to celkovo praktické riešenie a tak v cene jedného zariadenia získate dve plnohodnotné riešenia.

     

    Výbava portov je štandardná a obsahuje všetky dôležité výstupy ktoré bežne používate. Potešila ma prítomnosť moderného USB-C portu, ktorý slúži na rýchly prenos dát. Klasický USB port vo verzii 2.0 je tu dostupný hneď dvakrát. Čítačka pamäťových kariet je praktickým doplnkom. Wi-Fi technológia a bluetooth sú samozrejmosťou. Pre konferenčné hovory je dostupná web kamera, ktorá je už v dnešnej dobe štandardnou výbavou.

     

    Operačný systém je tu nainštalovaný Chrome OS. Vyznačuje sa jednoduchosťou a príjemným užívateľským prostredím. Všetko máte v ňom po ruke. Všimol som si jeho rýchle reakcie a všetko funguje tak ako má.

     

    Komu by sa toto zariadenie mohlo hodiť?

    Hlavnou výhodou je možnosť využívať ho v dvoch režimoch. Ako plnohodnotný notebook alebo tablet. Už je len na vás, že čo preferujete. Plusom je dotykový displej. V dostupnej cene tak získate šikovné zariadenie s rýchlym operačným systémom. Výhodou jeho nízka hmotnosť, ktorá neprekračuje 2 kg.