MSI GT72VR 6RE DOMINATOR PRO TOBII

    MSI GT72VR 6RE DOMINATOR PRO TOBII

    • Recenzie
    • Publikované 15.12.2021 21:59:53
    • Upravené 17.12.2021 14:13:59

    MSI GT72VR 6RE DOMINATOR PRO TOBII

     

    Herný notebook v dostupnej cene? Aj takýto zaujímavý kúsok nájdete na webe spoločnosti BigON v sekcii herné notebooky. Herný notebook musí vždy poskytovať vysoký výkon a spoločnost MSI vytvorila zaujímavý model. Nesklame v žiadnom smere. Za zlomok ceny získate nadupanú hernú mašinu. Aj takto zaujímavo môže vyzerať repasovaný notebook.

     

    Po prvých minútach testovania ma zaujalo jeho extra pevné vyhotovenie. Pekným dizajnovým doplnkom sú rôzne režimy podsvietenej klávesnice. Bonusom je extra veľká výbava portov a to je len začiatok. Vo vnútri ukrýva výkonné komponenty na ktoré sa teraz bližšie pozrieme.


     

    Začal by som pri procesore. Ten je srdcom každého počítača. Pri herných modeloch sa na výber procesora kladie väčší dôraz. Je tu osadený osemjadrový Intel pod označením Intel Core i7-6700HQ. Ponúka slušný výkon a tak si vaše obľúbené herné tituly užijete naplno.

    Operačná pamäť RAM má hodnotu 16 GB, čo zabezpečuje bleskové reakcie systému. Pevné disky tu nájdeme osadené hneď dva. Modernejší SSD disk ma kapacitu 256 GB a zabezpečuje svižné a rýchle reakcie systému. Pre vaše dáta je tu dostupný veľký 2,5 palcový disk s kapacitou 1000 GB. Je to dostatok priestoru pre vaše obľúbené hry, filmy alebo hudbu.

    A aký by to bol herný notebook bez výkonnej grafickej karty. Nájdeme tu model od spoločnosti Nvidia. Presnejšie je to model GeForce GTX 1060 s vlastnou pamäťou 6 GB. Hravo zvládne staršie herné tituly. Je to dobrá varianta pre menej náročných hráčov.

     

     

     

    Výbava PORTOV je extra bohatá. Najmodernejší a zároveň najrýchlejší USB 3.0 je tu osadený šesť krát. Pripojenie externého monitora zabezpečí spoľahlivo HDMI alebo DisplayPort. Poteší prítomnosť USB C portu, ktorý je v dnešnej dobe veľmi praktický. Wifi a Bluetooth technológie sú v tejto kategórii notebookov samozrejmosťou. Pre rýchle kopírovanie dát s pamäťových kariet je to dostupná čítačka SD kariet. Praktickým riešením je plnohodnotná numerická klávesnica. Podporuje veľké množstvo nastavení podsvietení. Pekná dizajnová vec.

    Celkovo pôsobí daný model veľmi pevne až masívne. Niekomu môže väčšia hrúbka a hmotnosť prekážať. Ak ho však budete využívať častejšie v domácnosti, nie je to výrazný problém.

    Komu by som daný herný stroj odporučil?

    Cenovo dostupný herný notebook s výkonným hardvérom. Tak sa da zhrnúť toto zariadenie. Ak ste v hernom svete nováčikom a nechcete investovať tisíce eur do prvého herného stroja, je to pre vás to správne riešenie. Výhodou je, že je predávaný s predinštalovaným systémom Windows 10 vo verzii Professional. Plusom je plná dvojročná záruka. Detailnejšie informácie a fotografie daného modelu nájdete na tomto linku.

    https://www.bigon.sk/produkt/msi-gt72vr-6re-dominator-pro-tobii-485353