HP ProDesk 600 G2 Mini PC

    HP ProDesk 600 G2 Mini PC

    • Recenzie
    • Publikované 18.03.2021 13:26:00
    • Upravené 21.05.2021 09:01:43

     

    HP ProDesk 600 G2 Mini PC

     

    Hľadáte výkonný počítač, ale neviete sa rozhodnúť medzi stolovým počítačom alebo notebookom? Spoločnosť HP priniesla zaujímavú variantu stolového počítača v extra malých rozmeroch. Na vašom pracovnom stole zaberie len minimum miesta. Jeho menšia veľkosť skrýva výborné parametre. Ak hľadáte spoľahlivého pomocníka na prácu, určite nesklame. Učia sa vaše deti z domu? Je ideálnou voľbou aj pre nich.

     

    Poďme sa bližšie pozrieť čo nájdeme v jeho vnútri.

    iPhone 6s

     

    Základom každého počítača je jeho procesor. Verzia i5 šiestej generácie zvláda aj náročnejšie aplikácie a práca bude pre vás zábavou. Doplnený je rýchlou pamäťou RAM o veľkosti 8 GB. Pohodlne zvláda prácu s viacerými aplikáciami súčasne. Keď sa pozrieme na vnútorné úložisko, je tam osadený rýchly SSD disk o kapacite 256 gigabajtov. Výhodou takéhoto disku je hlavne jeho rýchlosť. Počítač dokážete zapnúť do pár sekúnd a už nebudete musieť čakať dlhé minúty, ako to bolo v minulosti. Grafický výkon zabezpečuje integrovaná grafická karta Intel GD Graphic 530. Keď si budete chcieť na pár minút oddýchnuť od práce, zvládne aj nenáročné hry. Výhodou do budúcna je podpora až 4K rozlíšenia.

     

    Pýtate sa, aké porty obsahuje a čo si môžete k nemu pripojiť? Wifi pripojenie je už samozrejmosťou. Poteší aj Bluetooth technológia. Výhodou sú rýchle USB porty vo verzii 3.0. Monitor si ľahko pripojíte vďaka VGA rozhraniu. Nechýba audio výstup, preto bude pripojenie vašich slúchadiel rýchle. Novinkou je aj rozhranie USB-C, vďaka ktorému si rýchlo pripojíte váš telefón. Následný prenos dát z telefónu naberá nový rozmer, vďaka veľkej rýchlosti daného rozhrania.

     

    100e

    Plusom je predinštalovaný Windows 10 Pro. Po zapnutí ho môžete ihneď používať. Medzičasom prešiel daný operačný systém viacerými vylepšeniami. A čo je na celom zariadení najlepšie? Je dostupný s plnou dvojročnou zárukou a podporou spoločnosti Big On pri akýchkoľvek problémoch. Cena je viac než priaznivá. Ako sa hovorí, za málo peňazí, veľa muziky.

     

    Komu by som daný mini počítač odporučil? Slovo mini v jeho názve označuje len veľkosť. Parametrami by som ho radil skôr medzi zariadenia s extra výkonom. Váha celého počítača je zaujímavá. Neuveríte, že váži len 1,3 kilogramu. Hravo zvládne kancelárske úlohy a poslúži aj na zábavu v podobe hier. Sledovanie videí v 4K rozlíšení budú pre vás zážitkom. Rýchlosť SSD disku Vás určite milo prekvapí. Nie je štandardom v danej cenovej kategórii. Pochváliť sa môže aj nízkou spotrebou, čo vnímam veľmi pozitívne s ohľadom na životné prostredie