4 najčastejšie chyby pri nákupe počítačov

    4 najčastejšie chyby pri nákupe počítačov

    • Tipy a návody
    • Publikované 17.05.2017 11:52:17
    • Upravené 09.05.2018 15:36:48

    Predaju výpočtovej techniky venujeme už viac ako 10 rokov. Za ten čas sme z komunikácie so zákazníkmi vybrali niekoľko postrehov, ktoré vám pomôžu sa správne rozhodnúť a nespraviť chyby.

    Predsa len, počítač nie je rožok, bude vám slúžiť dlhé roky. Aby tomu tak skutočne bolo, dajte si pozor na tieto chyby.

    1. Nevyberajte si počítač najprv na základe farby alebo v duchu „jeej, tento sa mi páči“
    Skutočne, často mávame požiadavku, že notebook musí byť biely alebo lesklý. Chápeme, že u niekoho to môže zohrávať veľkú rolu a malo by sa na to prihliadať ale prvoradý je vždy cieľ použitia ( čo je vlastne hneď druhý bod )

     

    2. Zvážte si, na čo budete techniku používať – dnes aj o pár rokov.
    Ak robíte s grafickými programami alebo hráte hry, myslite na to pri výbere stroja. Vývoj komponentov pre vás je asi najrýchlejšie sa rozvíjajúcou časťou v PC svete. Ak ste študent, myslite na to, že budete robiť množstvo semestrálnych alebo školských prác. Ak začínate podnikať, tak majte na pamäti to, že ak sa váš biznis rozbehne, tak sa bude musieť „rozbehnúť“ rýchlo aj váš počítač.
    Nech potrebujete počítač na čokoľvek, myslite na budúcnosť, lebo počítače nemeníte každý mesiac :)
     

    3. Nechajte si poradiť
    4 predajcovia na ktorých môžete u nás natrafiť poznajú produkty ale aj potreby klientov a čím viac o svojich požiadavkách na stroj poviete, tým vám lepšie poradia. Nie je hanba opýtať sa, práve naopak. Mnohokrát sa nám stalo, že sme zákazníka odhovorili od jeho pôvodného výberu, odporučili mu niečo vhodnejšie a nakoniec nám srdečne ďakoval :)

     

    4. Ak ste sa pre konkrétny kus rozbehli, kúpte ho
    Tým, že ponúkame tovar, ktorý mnohokrát na Slovensku inde nezoženiete, tak dopyt po niektorých kúskoch je veľký. Často sa nám stáva, že už počas chatovania so zákazníkom sa nami odporúčaný model vypredá. Ponuka je limitovaná a tovar sa nám často mení, preto čo je v ponuke dnes, nemusí byť zajtra. Preto netreba otáľať s nákupom a ak ste si istý, čo chcete, neodkladajte kúpu na neskôr.